Annonce
KøbenhavnLIV

Cecilias vej fra Valby til Valhalla

Annonce

Skuespillerkarrieren har haft en retning for 11-årige Cecilia Loffredo fra Valby, og det er mod stjernerne. Torsdag var der premiere på eventyrfilmen ‘Valhalla’, hvor hun spiller hovedrollen. Vi mødte hende få dage før.

Selv når Cecilia Loffredo sidder derhjemme i sofaen på en helt almindelig formiddag i Valby iført tøj, som de fleste 11-årige anno 2019 ville vælge, er man ikke i tvivl. Her sidder Røskva. Heltinden i eventyrfilmen ’Valhalla’, der bygger på Peter Madsens legendariske tegneserie fra 1979.

Det er mandag, to dage før Cecilia Loffredo for første gang skal se sig selv i en hovedrolle på de store biograflærreder landet over. To dage før hun går fra at være 11-årige Cecilia fra Valby, der går i 5. klasse på Vigerslev Allé Skole til også at være Røskva fra Valhalla, der skal redde både mennesker og guder fra Ragnarok. Selv tager hun det mest som oplevelse:

»I dag er jeg jo bare mig, og lige om lidt er jeg Røskva, som folk kender fra filmen, og det er da en kæmpe oplevelse for mig, for det har jeg jo ikke lige prøvet før. Det bliver vildt, at hele Danmark pludselig ved, hvem jeg er,« fortæller hun.

[gallery ids="147876,147877,147878,147879,147880"]

Annonce

En scenevant ung dame

Sin unge alder til trods sidder Cecilia Loffredo scenevant i sofaen og fortæller om sit første store filmeventyr, mens duften af pandekager breder sig fra køkkenet:

»Jeg er vant til at stå foran et kamera, for det har jeg gjort, siden jeg var fem-seks år gammel. Dengang begyndte jeg at være med i sådan nogle reklamefilm, hvor jeg blandt andet var med i nogle tennisreklamer. Jeg har også stået foran kameraet herhjemme, hvor min far og mig har lavet sådan nogle sjove raketfilm, som vi selv fandt på. Det var bare mega sjovt, og jeg elsker at stå foran kameraet. Derfor sagde jeg også ja, da jeg en dag fik et tilbud om at gå til casting på Valhalla,« fortæller den unge skuespiller.

Da Cecilia Loffredo dukker op til den første casting, har hun hverken læst tegneserien Valhalla eller set den efterfølgende tegnefilm fra 1986. Faktisk aner hun ikke rigtig noget om, hvad det er for en casting, der venter. Cecilia tror, det er en kortfilm, så overrakselsen er stor, da hun pludselig opdager, at det er hovedrollen i en storfilm, hun nu skal prøve at lande:

»Jeg prøvede mig egentlig bare frem på den første casting for at se, hvordan det var. Og det var mega sjovt, faktisk meget sjovere, end jeg havde regnet med,« husker hun.

Annonce

Det vigtige opkald

Castingen går godt. Rigtig godt faktisk. Cirka en måned senere bliver Cecilia Loffredo ringet op og inviteret til casting nummer to. Her skal hun endnu engang spille den scene, hun gjorde første gang. Det går godt igen. Og snart kommer invitationen til tredje casting, men her er filmeventyret lige ved at være slut, før det rigtig begynder

»Til tredje casting sagde jeg faktisk, at jeg ikke havde lyst, fordi jeg var meget træt den dag, og jeg magtede ikke rigtigt at skulle til endnu en casting, hvor jeg skulle spille den samme scene for tredje gang. Jeg gjorde det dog alligevel, for de to første castings havde jo faktisk været ret sjove. Da jeg så var til tredje casting, endte det med at være mega sjovt, det var nok den sjoveste casting, jeg var til. Det endte så med, at jeg kom til den fjerde casting, hvor jeg igen skulle spille den samme scene. Herefter gik der cirka en halv måned, så fik jeg et opkald,« siger Cecilia Loffredo.

I den anden ende af telefonen venter casterens assistent, der har gode nyheder til den 11-årige valbypige: Hun har landet rollen som Røskva, og snart begynder otte ugers filmoptagelser i både Danmark, Sverige, Norge og Island. Livet som det har været indtil nu, vil snart være ganske anderledes.

Annonce

Den vildeste oplevelse

»Når jeg ikke laver film, går jeg i 5. klasse på Vigerslev Allé Skole, og så går jeg til dans hver torsdag. Da jeg lavede Valhalla var jeg dog på farten på hele tiden, så der kunne jeg ikke gå i skole. Det tog otte uger at indspille filmen, hvor jeg så havde fået fri fra skole. Jeg lærte dog rigtig meget på filmsettet, så min skole forstod det godt. Jeg lærte jo eksempelvis rigtig meget om de nordiske guder, og jeg lærte noget om sprog og kristendom,« fortæller Cecilia Loffredo.

Ugerne på filmsettet ender med at blive en af de bedste oplevelser, hun har haft indtil nu. Kun pauserne kan være lidt kedelige:

»Det var en kæmpe oplevelse at være på settet, og jeg glædede mig til at komme derhen hver dag. Nogle gange var det også underligt at være der, når jeg eksempelvis skulle spille foran sådan stor greenscreen. Så sidder man bare og kigger på et grønt lærred og skal forestille sig, hvordan der ser ud i filmen. Derfor bliver det også en helt anden oplevelse for mig, når filmen kommer ud, fordi jeg har oplevet noget helt andet, da vi indspillede,« fortæller Cecilia, der har insisteret på først at se det færdige resultat til gallapremieren, som var onsdag i sidste uge. Dagen før den officielle premiere.

På spørgsmålet om, hvad det sjoveste har været under indspilningerne, lyder svaret:

»Den sjoveste scene var nok, da jeg skulle gå foran en ‘ulv’, som i virkeligheden var en fire meter høj pind med et stykke tape i toppen, der skulle være ulvens øje. Den skulle jeg gå og stirre på, som om den havde tillid til mig. Det var virkelig sjovt, at forestille sig pinden var en kæmpe ulv. Nu har jeg dog set traileren, og jeg synes, det er blevet en rigtig god ulv,« konstaterer den unge skuespiller.

Annonce

Den helt rette Røskva

At hun udseendemæssigt er indbegrebet af, hvordan Røskva ser ud i denne skribents forestilling, har vi allerede slået fast, men hvordan føler Cecilia Loffredo sig selv tilpas i rollen som Røskva fra Valhalla:

»Hvis man sammenligner med tegnefilmen, så har Røskva og Tjalfe skiftet roller. I tegnefilmen er det Tjalfe, der er helten, mens det er Røskva, der bliver heltinden i filmen. Det bliver hun, fordi hun kan mærke, hvad dyrene føler. Hun kan ikke få sig selv til at gøre dyr ondt,« forklarer hun og fortsætter:

»Jeg kan sagtens sætte mig ind i Røskvas forhold til dyrene, jeg kan heller ikke lide, hvis man ikke behandler dem ordentligt. Røskva er også en meget nysgerrig og modig pige. Hun har meget selvtillid, og så er hun på en måde magisk. Hun er også god til udtrykke sine følelser, og så vil hun altid have sin vilje. Hun kan ikke bare sige okay og acceptere noget, hun er uenig i. Røskva og mig har faktisk rigtig meget til fælles. Røskva tør dog gå foran en kæmpestor ulv, det ville jeg ikke turde, og så ville jeg nok heller aldrig sige en gud imod. Jeg vil dog også gerne altid have min vilje.«

Filmen Valhalla havde premiere torsdag i sidste uge og kan nu ses i biografen. For Cecilia Loffredo er fremtidsdrømmene indtil videre at fortsætte som skuespiller. Noget, hun allerede er i fuld gang med. Den unge Valbypige har nemlig travlt med at indspille sæson tre af Netflix-serien ’The Rain’, hvor hun har en birolle.

[caption align="aligncenter" width="662"]

Mandag så Cecilia Loffredo for første gang en plakat med Valhalla, der hang ved Valby Station. - Foto: Benedicte Lorenzen

[/caption]

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Annonce