Annonce
Butiksliv

Champagnefredag og London-vibe: Skønhed hos dukkerne i Studiestræde

Sada Vidoo i salonen Beauty by Dolls i Studiestræde. Foto: Byrd/Nikolai Linares
Hun er kendt fra det britiske X-Factor og Dansk Melodi Grand Prix, men faktisk er den levende dukke Sada Vidoo også frisør, og nu har hun åbnet skønhedssalon i Studiestræde. - Vi er seks dukkepiger, der står klar til at tage imod dig, siger hun.

I august åbnede skønhedssalonen Beauty by Dolls dørene i Studiestræde.

- Hos frisøren kan du få extensions, farve, klip og en total makeover. Vi har negle, Shellac, eyelashes, ansigtsbehandling og japansk lifting. Vi er seks dukkepiger, der står klar til at tage imod dig - alle er selvstændige, fortæller Sada Vidoo, der selv er frisør.

Seks dukkepiger? Den kræver lige en forklaring.

Annonce

Sada Vidoo blev kendt for at være den levende dukke, da hun medvirkede i den engelske udgave af X-Factor i 2016 og året efter i Dansk Melodi Grand Prix.

- Så det her er dit image, spurgte britiske Simon Cowell, dommer og hovedmand bag X-Factor, da Sada Vidoo præsenterede sig i tv-programmet. Men nej.

- Jeg ér en dukke, svarede sangerinden. Den markante makeup, hår- og tøjstil, der får folk til at dreje hovederne af led, når hun kommer gående, er en del af hendes selvvalgte transformation fra den danske kvinde Nicole Stokholm til dukken Sada Vidoo.

- Jeg har taget fuld navneforandring, og der står også Sada Vidoo i mit pas, fortæller hun.


Det er friheden i at vågne op og være lige den dukke, du har lyst til. Måske tager du en stor, lyserød kjole på, selv om det bare er tirsdag

Sara Vidoo


Kulturen med at klæde sig på og sminke sig som dukke - og være dukke, som Sada Vidoo siger -  er noget mere kendt i Asien end herhjemme.

- Der er mange forskellige slags dukker; der er manga dolls, der er kawii dolls, det er med en masse sødme, pastelfarver og store sløjfer. Så er der porcelain dolls - det var jeg i en periode. Og der er bratts dolls, som er lidt mere rockchic, skarpe farver og opsat hår, og det er det, jeg er nu, siger Sada Vidoo.

Og hvad indebærer det så at være en dukke?

- Der er to aspekter i det. Man klæder sig som en dukke for at udtrykke sig. Det er friheden i at vågne op og være lige den dukke, du har lyst til. Måske tager du en stor, lyserød kjole på, selv om det bare er tirsdag. Og så er der godheden og sødmen i at være en dukke, helt fordomsfrit, og det kommer som en boomerang tilbage til dig. Så er verden også sød ved dig, fortæller Sada Vidoo.

Københavnsk London-vibe

Beslutningen om at blive en dukke traf hun, efter hun flyttede til London i 2012 for at friste en tilværelse som sangerinde. Hun havde forinden som sanger og sangskriver arbejdet sammen med DJ Aligator, Me & My og Infernal herhjemme, og i 2014 udsendte hun så debutalbummet 'A Story With No End'.

Sada Vidoo i salonen Beauty by Dolls i Studiestræde. Foto: Byrd/Nikolai Linares

Men ud over at være sanger og sangskriver er hun også frisør, og det overlevede hun på i London.

- Jeg har altid brugt min frisøruddannelse, når jeg har transformeret mig til en dukke. Nogle gange i London havde jeg ikke penge til husleje, og så sagde min familie: Du har din saks. Og det var jo rigtigt - jeg overlevede ved at arbejde som frisør, fortæller hun.

Efter seks år i London flyttede hun tilbage til Danmark. Hun blev gift for lidt over et år siden med Jakob, de fik et barn for ni måneder siden, og nu har hun så fundet sin frisørsaks frem igen.

- Da jeg fik baby, og siden da coronaen kom, blev jeg irriteret over, at der ikke var saloner lige som i London, hvor man kunne gå hen og få styr på alt på én gang - extensions, negle og så videre. Og hvis der er et sted i København, som har en snert af den der London-vibe, så er det Studiestræde, så da en gammel herresalon kom til leje, slog vi til. Studiestræde har bare den der flavour med så mange forskellige kulturer, og hvor man kan være sig selv, siger Sada Vidoo.

Kommer kunderne så også og vil være dukker?

- Ja, nogle gør. Eller de kommer med et billede og vil gerne være noget andet. Der kommer mødre og piger, der måske har forsømt sig selv, og siger: Jeg trænger til noget nyt! For mig er den der transformation en kulturting, men for mange andre er det et stort skridt. Vi har champagnefredag hver fredag, hvor man kan tage sine veninder med - måske tør man lidt mere, efter et par glas champagne.

Læs mere på Facebooksiden Beauty by Dolls.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce