Annonce
Indsamling

Corona gør det ekstra svært for børn at være indlagte

Marinela Djekic, Foto. Instagram
I dag løber Vanløses superhelt, Marinela Djekic, endnu engang til fordel for Legeheltene, der arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Hun har gjort det så mange gange før, og nu gør hun det igen. Vanløses superhelt, Marinela Djekic, løber endnu engang til fordel for Børneulykkesfondens initiativ, Legeheltene. Det sker i dag d. 25. oktober, hvor hun bringer refleksstafetten de sidste 23.5 kilometer ud af den 500 kilometer lange Refleksstafet 2020 fra Albertslund til København, Codanhus.

Refleksstafetten, som tager fire dage, startede i torsdag klokken 7.00 på Årets Refleksdag i Vrå og slutter i dag i København ved Codanhus.

Refleksstafetten har til formål at sætte fokus på synlighed i trafikken og brug af reflekser i den mørke tid, og samtidig samles der ind til Børneulykkesfondens initiativ, Legeheltene.  Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

Annonce

Lokal indsamling til fordel for Legeheltene

Alle deltagere løber for at sætte fokus på synlighed i trafikken og brug af reflekser i den mørke tid. Samtidig skaffer hver enkelt refleksløber sig kilometersponsorater og MobilePay-donationer fra netværk, familie og venner, som sponsorerer et valgfrit beløb for hver kilometer, som løberen løber.


Alle børn har ret til bevægelse og leg, og når jeg tænker på alle de smil, Legeheltene giver børnene på de danske hospitaler, bliver jeg helt lykkelig.

Marinela Djekic.


Når stafetten er i mål i København senere i dag, lægges alle bidrag sammen og doneres ubeskåret til Legeheltene, så endnu flere indlagte børn kan få en mere aktiv hverdag fyldt med leg og bevægelse.

En indlagt dreng på Rigshospitalet, giver en legehelt en highfive. Foto. Legeheltene

Hvorfor deltager du i stafetten?

- Alle børn har ret til bevægelse og leg, og når jeg tænker på alle de smil, Legeheltene giver børnene på de danske hospitaler, bliver jeg helt lykkelig, udtaler Marinela Djekic.

Og det er ifølge, generalsekretær hos Børneulykkesfonden, Henriette Madsen, afgørende for de indlagte børns trivsel at der samles penge ind.


Vidste du at: Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut – hele døgnet.

Børneulykkesfonden


- Det er ekstra svært at være indlagt i den seneste tid. På grund af coronavirus, er de indlagte børn nemlig nødsaget til at være på egen stue. Og hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor afgørende det er, at de indlagte børn kommer op af sengen og får bevæget sig. Derfor er det helt fantastisk, at frivillige løbere samt medarbejdere i Sparekassen Vendsyssel, Fynske Bank og Codan støtter op omkring Refleksstafetten ved at være med til at indsamle midler til Legeheltene,” udtaler hun.

Sådan kan du støtte indsamlingen

Bliv kilometersponsor: Som kilometersponsor støtter du deltageren med et beløb fra 1 kr. op til 30 kr. pr. kilometer, som deltageren tilbagelægger.

Bliv kilometersponsor for Marinela Djekic: https://kilometerdonation.dk/deltager/refleksstafetten/marinela-djekic

Støt indsamlingen via MobilePay: Du kan støtte deltageren med et valgfrit beløb og giver samtidig donationen med det samme.

Støt Marinela Djekics indsamling via MobilePay på nummeret 583620

Om Legeheltene

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce