Annonce
112

Cykeltyveri: - Pludselig hørte vi skærelarm fra noget, der lød som en vinkelsliber

Jakob Acera Villerup var torsdag d. 22. oktober omkring klokken 15 ude at gå en tur med sine kone Maria Cecilia Acera Villerup og deres søn, hvor de er vidne til en mand der skar en lås over med en vinkelsliber. Foto. Privat
Jakob Acera Villerup og hans kone Maria Cecilia Acera Villerup var torsdag 22. oktober vidne til en mand, der ved højlys dag forsøgte at skære en lås op med en vinkelsliber ved Kronen.

- Min kone og jeg var ude at gå en tur med vores søn på ni måneder. Vi satte os på en bænk ved Kronen, fordi hun skulle amme. Pludselig hørte vi noget larm. Du ved, sådan noget skærelarm fra noget, der løs om en vinkelsliber. Vi kiggede os over skulderen, og min kone sagde; 'hvad laver ham der? Prøv lige lige at se', fortæller Jakob Acera Villerup, der i går, torsdag d. 22. oktober omkring klokken 15 var ude at gå en tur med sine kone Maria Cecilia Acera Villerup og deres søn.

Da Jakob kigger i retning af larmen, ser de en mand bag et - 'cykelparkering-forbudt skilt, hvilket nok, ifølge Jakob, har gjort ham svær at se, for folk der gik forbi.

Havde mundbind på

- Manden rejste sig hurtigt op og puttede sit værktøj i en lille taske. Han havde hætte på, og hans mundbind hevet helt op under hans øjne, og så gik han bare. Der var mange mennesker. Det gik virkeligt hurtigt. Der gik maksimalt et minut fortæller Jakob.

Var der andre der så noget?

- Det ved vi ikke. Der var i hvert fald ikke andre, der reagerede eller sagde noget. På trods af at der var mange mennesker. Måske fordi han gemte sig bag skiltet. Men som sagt, så gik han hurtigt væk hen og mod metroen.


Det er vildt, at der er nogen der, ved højlys dag, tør at stå med en vinkelsliber og skære en lås op. Man skal godt have is i maven.

Jakob Acera Villerup


Hvad skete der så?

- Vi rejste os, så på hinanden og sagde til hinanden, 'Hvad skete der lige der?´ Min kone gik hen og kiggede, og hun sagde: 'Han har skåret låsen op!' fortæller Jakob, der hurtigt satte den ødelagte lås på cyklen, så det så ud som om, at cyklen stadig var låst.

Ifølge Jakob var cyklen stadig låst med en anden lås - en ringlås. Hans kone, Maria, gik hen imod metroen for at se, om manden stadig var der. Men han var væk.

Artiklen fortsætter under billederne.

Jakob og Maria forsøgte at sætte den ødelagte lås på, så det så ud som om, at den var låst. Foto: Jakob Acera Villerup
Den ødelagte lås som Jakob og Maria forsøgte at sætte på, så det så ud som om, at den var låst. Foto: Jakob Acera Villerup

Jakob og hans kone talte om, hvad de skulle gøre, og de besluttede at lave et opslag i Facebook-gruppen 2720 Vanløse, så ejeren måske, så opslaget og nåede at redde sin cykel.

Følte I jer truet?

- Nej. Vi nåede ikke engang at få øjenkontakt med ham. Han var meget hurtigt væk, svarer Jakob, der beskriver manden som en mand af dansk afstamning på omkring 30 år.

Jakob og Maria gik tilbage til bænken, hvor de sad en halv times tid og holdt øje, om manden kom tilbage.

Hvad tænker I om det, I har oplevet?

- Det er vildt, at der er nogen der, ved højlys dag, tør at skære en lås op med en vinkelsliber. Man skal godt have is i maven. Men whaw, det var godt nok vildt, siger Jakob afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce