Annonce
Arbejdsmiljø

De har indført træning i arbejdstiden - nu høster de belønningen

Annonce

Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning modtager Arbejdsmiljøprisen for at have indført træning i arbejdstiden for deres 6.000 medarbejdere.

De fleste af os kan nok nikke genkendende til, at det med at få indført motion i en travl hverdag med arbejde og andre hverdagsforpligtelser godt kan være lidt svært, når først vores legeme har ramt sofaen mandag aften.

Men det har Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning valgt at gøre op med. Under indsatsen "Træning i arbejdstiden" er de 6.000 medarbejdere på Københavns Kommunes plejehjem og plejeenheder, blevet sat i træning i arbejdstiden.  Træning som forbedrer og forlænger arbejdslivet, fordi den styrker muskulaturen og derfor reducerer smerter i nakke  og lænd.

Annonce

Arne og Anne får et bedre arbejdsliv

Stiv i nakken, øm i skuldrende og jag i lænden. Det er blot nogle af de konsekvenser, der er ved det hårde belastende arbejde, som mange medarbejdere i Sundheds- og omsorgssektoren mærker. Derfor er det især med fokus på, at forbedre arbejdslivet for dem som især bruger kroppen som redskab på arbejdspladsen.

Et emne og initiativ der også går i forlængelse med den nye Arne-pension og debatten om nedslidning på arbejdsmarkedet. Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) siger følgende om initiativet:

- Hvis vi skal forlænge og forbedre de sidste arbejdsår for mange danskere med hårdt fysisk arbejde, så har vi her en løsning.

Medarbejderne i Københavns Kommunes sundheds-og omsorgsforvaltning har fået indført som minimum 35 minutters træning om ugen i arbejdstiden. Det har skabt bedre arbejdsmiljø for de 6.000 medarbejdere – både fysisk og psykisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Klumme

At vente på døden

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Annonce