Annonce
CORONA

Den Blå Planet er på dybt vand: Lukningstruet ved årsskiftet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium og blandt de mest besøgte turistattraktioner i Danmark, men coronakrisen kan nu tvinge akvariet til at lukke ved årsskiftet: Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.
Annonce

Danmarks Akvarium i Kastrup, Den Blå Planet, kan risikere at lukke ved årsskiftet. Det bekræfter adm. direktør, Jon Diderichsen, til TV2 Lorry.

- Vi forventer cirka 200.000 gæster mindre i år, end vi plejer, og det har selvfølgelig en enorm betydning. Worst case scenario er, at vi er nødt til at lukke ved årsskiftet, men der er jo ingen af os, der vil derhen, siger han til stationen.

Den Blå Planet har allerede skåret otte årsværk på medarbejdersiden, men den store hovedpine er de massive eludgifter til at holde et af Nordeuropas største akvarier kørende.

- Vores akvarier skal renses på en masse forskellige måder. Det er helt uafhængigt af, hvor mange gæster og indtægter vi har. At være danmarks akvarium gør, at vi skal have fisk fra alle steder i verden og dermed også forskellige typer vand. Det kræver rigtig meget el. Vi har skåret på udgifterne mange steder for at få enderne til at mødes, men jeg kan ikke ændre på udgifterne til el. For det vil få konsekvenser for dyrene, og det kan jeg selvfølgelig ikke tillade, siger Jon Diderichsen til TV2 Lorry.

Historien i TV2 Lorry

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Et gymnasieliv med mundbind

KøbenhavnLIV

Børns Vilkår: Når børnechecken fjernes, peger det direkte tilbage på Københavns Kommune

Debat

Brug kulturlivet - også under corona

112

Efterlyst flugtbilist anholdt af politiet: Vi har en stærk formodning om at det er ham der kørte bilen

Valby

Minister fordømmer flugtbilist efter femårig piges død: - Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd

Annonce