Annonce
Juletid

Den store juletræstænding er aflyst: Forretninger kæmper for at få juletræ på Trianglen alligevel

Julemanden kørte igennem Nordre Frihavnsgade på vej mod Trianglen i fjor på vej til juletræstænding ledsaget af tusindvis af østerbroere. Det kommer ikke til at ske i år. Arkivfoto: Martin Sørensen
Den store juletræstænding med underholdning, sang og hygge er aflyst, men butiksejere på Østerbro kæmper for at samle penge sammen for at få juletræ på Trianglen.

Der er mange juletræer på Østerbro, men siden 2014 har vi haft et juletræ, som er fælles for os alle, og som stråler på bydelens knudepunkt Trianglen.

Gennem alle årene har der været et stort arrangement omkring 1. søndag i advent, når lyset på træet blev tændt, kulminerende med i fjor hvor julemanden blev kørt rundt i bil i bydelen, inden han traditionen tro tændte træet, efter Vedbæk Garden også havde marcheret gennem gaderne.

Ikke forsvarligt

Tusindvis af østerbroere mødte op. Det kommer ikke til at ske i år på grund af coronarestriktionerne.

Det er Østerbro Handelsforening, der har stået for arrangementet og juletræet med kommunal støtte fra Østerbro Lokaludvalg gennem alle årene. Da der ikke bliver et arrangement, bliver der heller ikke tale om offentlig støtte til at få et juletræ og arrangement på Trianglen i år.


Det er en trist situation, specielt fordi vi havde det største og bedste arrangement, med flere tusinde deltagere sidste år.


- Det vil ikke være forsvarligt at gennemføre arrangementet i sin nuværende form, da der vil være alt for stor risiko for smittespredning, siger formand for Østerbro Handelsforening Peter Koldby og tilføjer:

- Det er en trist situation, specielt fordi vi havde det største og bedste arrangement, med flere tusinde deltagere sidste år.

Annonce

Finder sponsorer

Men vi skal da have et juletræ, mener Peter Koldby sammen med to andre erhvervsdrivende Benjamin Lund Preisler Herbst og René Tarp.

De er gået sammen om at samle sponsorer og donationer, så træet kan tændes på ny. De har allerede mødt god velvilje fra andre butiksejere på Østerbro.

Annonce
Annonce
Trafik

Nu kommer elløbehjul tilbage til Københavns gader

Annonce
Annonce
Alarm112

Taxavognmand kan miste bil efter chaufførs kørsel

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Rod i københavnske jobcentre får konsekvenser for direktør

Alarm112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

Indland

Københavnske jobcentre har i to år henvist nul til job

Indland

Bevilling til flere folk skal løse 112-problemer i hovedstaden

Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Indland

Forfatter Charlotte Strandgaard er død - 78 år

Alarm112

Anholdt mand løsladt i sag om voldtægt på åben gade

Alarm112

Dommer fængsler endnu en mand for drab på syrer på Nørrebro

Indland

Op mod ti millioner skal løse 112-problemer i hovedstaden

Erhverv

Nemlig.com-ejer får uger til at finde løsning i København

Annonce