Annonce
Byggeri

Det kan lade sig gøre: Nye boliger til unge og udsatte uden protester

På hjørnet af Jagtvej og Lersø Parkallé var der i forvejen 60 ungdomsboliger, de sidste par år er 25 nye kommet til, mens 76 ydferligere - noget forsinket - er på vej. Foto: Thomas Frederiksen
Det kan lade sig godt at bygge nye boliger til unge og socialt udsatte, uden der kommer masser af protester.
Annonce

Planlagte boliger for socialt udsatte i grønne og rekreative områder i Emdrup. Ungdomsboliger i seks etager tæt på nuværende boliger på Østerbrogade.

Disse to eksempler på boligplaner har Østerbro Avis jævnligt skrevet om i 2020, og i begge tilfælde er mange borgere stærke modstandere af, at der skal bygges. Akkurat som der også var modstand over for at bygge på gasværksgrunden for nogle år siden, et byggeri som nu er i fuld gang.

Det får måske nogle til at tro, at det ikke kan lade sig gøre at bygge nye og nødvendige boliger på Østerbro, uden der er protester.


Der er i hvert ikke kommet protester til Østerbro Avis, og vi har heller observeret heftige debatter om det på sociale medier.


Men jo, det kan der. Østerbro Avis har her eksempler på en række boliger til unge og socialt udsatte, hvor der ikke har været nævneværdige protester mod byggerierne.

De ødelægger tilsyneladende hverken noget grønt og rekreativt eller ligger for tæt på noget eksisterende ifølge beboerne deromkring. Det er både byggeri, som har stået der et stykke tid, og noget som er under opførsel. Der er også tale om at skabe boliger i byggeri, der allerede eksisterer.

Der er i hvert ikke kommet protester til Østerbro Avis, og vi har heller observeret heftige debatter om det på sociale medier.

Har du flere gode idéer til, hvor det er en god idé at bygge, så skriv gerne til thomas@osterbroliv.dk.

På Hans Knudsens Plads er der bygget 146 boliger fordelt på 37 hotellejligheder og 109 ungdomsboliger oven på en tidligere hospitals- og institutionsbygning, der dermed er blevet noget højere. Foto: Thomas Frederiksen
30 ungdomsboliger stod klar for cirka tre år ved parkeringspladsen til erhvervsbygning i Borgervænget. Foto: Thomas Frederiksen
Ungdomsherberget på Nøjsomhedsvej blev åbnet for cirka fire år siden og rummer 20 værelser. Det ligger i den eksisterende bygning, hvor børne- og ungdomsinstitutionerne i Kennedygården optager den største del af pladsen. Arkivfoto: Michael Paldan
Her på Scherfigsvej skal der opføres 12 skæve boliger i etagebyggeri. Arkivfoto: Thomas Frederiksen

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

Revykongens villa

Erhverv

Biografejer: 2021 bliver et kanonår

Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce