Annonce
DEBAT

Det vil præsterne i Aalholm sogn fremover

Lise Mortensen (siddende) og Maria Hjort. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Tirsdag 17. november har alle folkekirkemedlemmer i Aalholm sogn lejlighed til at få indflydelse på, hvorledes deres lokale kirke skal forme sig de næste fire år. Skal vi have en lukket klub for særlige interessenter, eller skal det være et levende hus med gode og tidssvarende aktivitetstilbud for sognebørnene, så kirken bliver et rart og venligt hus for alle at færdes i?

Sognets præster har pga. af menighedsrådet tilbagevendende krænkelser i nu to måneder været fjernet fra kirken af biskoppen, som meget kompetent har taget hånd om disse sager. Vi glæder os meget til at komme i arbejde igen, og vil derfor gerne her fortælle, hvilke planer og tanker for kirken, vi har. Alle vore idéer til de nye aktiviteter bakkes op af den liste til menighedsrådsvalget, der hedder 'Det nye menighedsråd i Aalholm sogn – for liv vækst og glæde'.

To ting har gentagne været fremført i pressen. Dels at kirken stod for at lukke, samt at vi præster ikke vil lave frivilligt, kirkeligt arbejde. Intet kan være mere forkert og usandt. Kirken står snarere for at lukke, hvis ikke vi præster får mulighed for fremover at præge den med spændende, relevante og vedkommende aktiviteter, der svarer til et kirkeliv anno 2020.

Vi har bemærket, at en anden liste, der opstiller til menighedsrådsvalget, ønsker at bevare det sociale engagement, som kirken har og henviser her til genbrugsforretningen og værestedet på Ålholm Plads. Men disse to instanser er jo selvstændige enheder, som menighedsrådet ikke har nogen indflydelse på, og som vi hverken kan eller har ønske om at nedlægge. De bedriver et arbejde, som mange er glade for at deltage i, og det skal de naturligvis vedblive med.

Dér, hvor vi gerne vil sætte gang i noget kirkeligt, frivilligt arbejde, er ud fra selve kirkebygningen. Vi ser, hvordan kirkegangen og deltagelsen i de endnu eksisterende aktiviteter år efter år har været vigende, og vil gerne opbygge nye traditioner og aktiviteter til glæde for både tidligere som nye brugere af huset. Nogle eksempler:

- Vi vil gerne, som teologer og præster med forpligtelse til undervisning i kristendom, have meget mere indflydelse på kirkens børnearbejde, end det, vi har lige nu.

- Vi vil gerne holde børnegudstjenester, der appellerer bredt til alle børnefamilier i sognet.

- Vi kunne tænke os hverdagsgudstjenester med varierende temaer.

- Vi går med tanker om forskellige former for hobbygrupper, hvor man efter evne frembringer ting til brug for kirken eller udsatte mennesker herhjemme eller i den tredje verden.

Vi ønsker en bred vifte af tilbud, så kirken bliver et levende hus hverdag som søndag, og håber naturligvis på, at de mennesker, der hidtil har været engagerede i det kirkelige arbejde i sognet, også vil engagere sig i de nye aktivitetsformer, som vil se dagens lys.

Vi ønsker en bred vifte af tilbud, så kirken bliver et levende hus hverdag som søndag.


Vi ønsker en bred vifte af tilbud, så kirken bliver et levende hus hverdag som søndag.

Lise Mortensen og Maria Hjort


Vi har det store held, at en gruppe sognebørn har samme gode ønsker som vi for Aalholm kirke og dens fremtidige virke, og som har lyst til at stille op til menighedsrådsvalget her i november. Listen er først og fremmest indstillet på at skabe ro om kirken og et godt samarbejdsmiljø, så Aalholm Kirke bliver en arbejdsplads, hvor det er rart for alle at være og virke. Og hvor unge, midaldrende og ældre har lyst til at have deres gang, så kirken bliver et levende hus med en glad og hjertelig atmosfære, hvor mennesker kan føle sig godt tilpas.

(forkortet af red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ved siden af: Meyers åbner forsamlingshus

JUL

Hjemløse juletræer er klar til salg

Sport

B93 skal spille pokaldrama i Nordsjælland

Debat

Samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger

Annonce