Annonce
Klumme

Du kan blive voksendøbt lige som Casper C: Drop-in dåb i al diskretion

Casper Christensen er blevet døbt som 52-årig. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

- Det er meget tabubelagt at sige højt, at man tror på Gud. Gennem årene har jeg sagt alt det, man ikke må, opført mig grænseoverskridende på mange måder og fortalt om utroskab, kønssygdomme, drukture og skilsmisser, men intet har været så svært at tale om som min tro på, at Jesus er i nærheden.

Ordene er den 52-årige komiker Casper Christensens og er taget fra Ud & Se i anledningen af Martin Kongstads just udkomne biografi om ham.

Her fortæller komikeren, at han i forbindelse med sin yngstes dåb valgte at blive døbt sammen med ham, fordi det var gået op for ham, at han tror på Gud.

Det foregik diskret i familiens og få venners overværelse, og på den måde ligner Casper Christensen mange andre mennesker i det her land. For her gælder det, at vi generelt set meget hellere fortæller (og hører) om vores kønsliv end vores bønsliv.

Tro er ikke noget, vi taler så meget om. Jeg er ikke den eneste præst, der oplever brudepar, der på spørgsmål om deres forhold til tro, bliver aldeles overraskede, når det går op for dem, at deres elskede faktisk jævnligt beder til Gud og finder kirkebryllup vigtigt af andre grunde, end at vi har de smukkeste rammer for den slags.

Tro er omkranset af en stor blufærdighed, der gør, at de fleste undersøgelser af hvad danskere tror på, skal tages med det forbehold, at mange ikke har lyst til at fortælle om det og måske ikke rigtig føler, at de har sprog til rigtig at kunne forklare det.


Jeg er ikke den eneste præst, der oplever brudepar, der på spørgsmål om deres forhold til tro, bliver aldeles overraskede, når det går op for dem, at deres elskede faktisk jævnligt beder til Gud og finder kirkebryllup vigtigt af andre grunde, end at vi har de smukkeste rammer for den slags.


De seneste år har det i hvert fald vist sig, at der rundt om i landet, og altså ikke mindst her i København, har været en hel del mennesker, for hvem det med kristendom og tro spillede en stadig større rolle i deres liv, og som har haft lyst til at markere dette åbent ved at blive døbt, men som samtidig fandt det for overvældende i selskab med familie og venner at skulle møde op foran en hel menighed søndag morgen. De ville bare gerne døbes, lige så stille i ro og fred.

Tro var et privat anliggende for dem, og dåbshandlingen måtte derfor også gerne være lidt mere privat. Da kirken erfarede, hor mange mennesker, der egentlig gik med den slags overvejelser, blev drop-in dåb, til. Drop-in dåb henvender sig til enhver, som ikke er døbt, men gerne vil. Til drop-in dåb kan man bare dukke op og efter en samtale med en præst gå direkte ind i kirken og blive døbt i egne medbragte vidners påsyn eller med frivillige vidner kirken stiller til rådighed.

Sidst vi havde drop-in dåb på Østerbro døbte vi 30, hvoraf den yngste var 1 år og den ældste 83. Nu er muligheden her igen.

Fredag 23. oktober fra kl. 16.30-20.30 inviterer provstiets præster igen til drop-in dåb, denne gang i Taksigelses kirke på Jagtvej 165. Medbring gyldig legitimation med foto, fx kørekort eller pas.

Hvis du er under 18 år, skal du have mor eller far med (HUSK: Du skal have fuldmagt fra begge forældre, så hvis kun den ene forælder deltager, skal du have fuldmagt med fra den anden). Vi ser frem til at byde jer velkommen til en fin og stemningsfuld af i Taksigelseskirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Coronatest uden tidsbestilling

Annonce