Annonce
Velvære

Dyreklinik tilbyder gratis tjek af ældre hunde og katte: Vi kan ofte begrænse sygdomme i at udvikle sig

Et sundhedstjek af din hund eller kat kan være med til at forhindre alvorlige sygdomme i at udvikle sig. Pr-foto
Ligesom tilfældet er med mennesker, så rammes kæledyr også af alderdom og de forskellige lidelser, der ofte følger med. Dog kan hunde og katte ikke på samme måde udtrykke, hvordan de har det - derfor får du nu muligheden for at tage dit ældre kæledyr med til et gratis sundhedstjek.
Annonce

Når en hund eller kat bliver ældre, så begynder helbredet typisk at svigte. De helbredsmæssige problemer kan variere og være alt lige fra slidgigt, dårlige tænder og nyreproblemer til stofskifteproblemer og forskellige typer af kræftsygdomme.

I nogle tilfælde bliver lidelser som ovenstående opdaget alt for sent, og det forsøger Valby Dyreklinik nu at sætte en stopper for. Klinikken tilbyder nemlig gratis sundhedstjek af hunde og katte fra seks års-alderen og opefter i uge 44 og 45.

- Vi kan ofte forebygge eller begrænse sygdommen i at udvikle sig, hvis vi opdager det i tide. På den måde kan dyret få en sundere alderdom, påpeger Rolf Thorsen, dyrlæge og klinikleder på Valby Dyreklinik, i en pressemeddelelse.

Selvom undersøgelsen er helt gratis, så bliver der ikke sparet på kvaliteten eller grundigheden. Den velmødte dyrlæge kommer blandt andet til at kigge efter tandsten, betændt tandkød - og hjertet får naturligvis også et tjek. Kæledyrets øjne og ører er ydermere områder, der vil blive gennemtjekket.

- Er det en rolig hund eller kat, laver vi også en blodtryksmåling, uddyber Rolf Thorsen.


Vi kan ofte forebygge eller begrænse sygdommen i at udvikle sig, hvis vi opdager det i tide. På den måde kan dyret få en sundere alderdom

Rolf Thorsen, dyrlæge og klinikleder på Valby Dyreklinik


Overordnet set vil der blive vurderet, om dyret er velfungerende med et godt helbred, eller om der fremover er behov for mere dybdegående undersøgelser og eventuel behandling.

Hvis du føler, at dit kæledyr har brug for et sundhedstjek, så kan du booke en tid ved at ringe til Valby Dyreklinik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce