Annonce
POLITIK

Efter krænkelsessager: Frank Jensen trækker sig som overborgmester

Frank Jensen trak sig mandag som overborgmester ved et pressemøde på Islands Brygge. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frank Jensen valgte mandag at trække sig som overborgmester i København. Det skete efter et voksende pres på S-politikeren gennem weekenden efter afsløring af flere krænkelsessager.

Frank Jensen (S) trækker sig som overborgmester i København. Det meddelte han mandag på et pressemøde.

Overborgmesteren træder tilbage efter, at presset på ham over weekenden voksede i kølvandet på flere anklager om grænseoverskridende og krænkende adfærd.

- Jeg har besluttet mig for at træde tilbage og give plads til, at mit parti i god tid kan finde en afløser, sagde Frank Jensen på pressemødet.

Annonce

- Det er helt min egen afgørelse. Jeg er glad for den store opbakning, jeg fik søndag aften. Men efter at have sovet på situationen, har jeg truffet beslutning om at træde tilbage, sagde Frank Jensen.

Opbakning søndag

Der var ellers opbakning blandt flertallet af partifællerne til Frank Jensen, da der søndag aften blev holdt et krisemøde mellem de socialdemokratiske medlemmer af Borgerrepræsentationen, kredsformænd og forretningsudvalget for Socialdemokratiet i København.

Overborgmesteren havde indkaldt til mødet, efter at der i dagene forinden var kommet flere sager frem om grænseoverskridende adfærd fra den 59-årige Frank Jensen.


Det er helt min egen afgørelse. Jeg er glad for den store opbakning, jeg fik søndag aften. Men efter at have sovet på situationen, har jeg truffet beslutning om at træde tilbage

Frank Jensen


Han undskylder til de kvinder, han har krænket gennem tre årtier i politik.

- Jeg har været en del af problemet i forbindelse med anden bølge af MeToo. Jeg vil gerne være en del af løsningen, sagde Frank Jensen på et pressemøde efter det fire timer lange møde.

1. næstformand Lars Weiss (S) overtager midlertidigt posten som overborgmester. Borgerrepræsentation skal på deres møde 29. oktober vælge, hvem der skal være ny overborgmester frem mod kommunalvalget næste år.

Annonce

Uforbeholden undskyldning

Det var Jyllands-Posten, der fredag kunne bringe en historie om grænseoverskridende adfærd fra Frank Jensens side. Desuden kunne avisen søndag kort før socialdemokraternes møde fortælle om yderligere otte sager om krænkende adfærd.

Fredag skrev Frank Jensen i et opslag på Facebook, at han er forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket af hans opførsel.

Jeg har været en del af problemet i forbindelse med anden bølge af MeToo. Jeg vil gerne være en del af løsningen.

- Det vil jeg først og fremmest sige undskyld for, skrev han og uddybede lørdag:

- Jeg tager ansvaret fuldt og helt på mig. Og jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning – dette gælder mine partifæller, men i særdeleshed de personer, som jeg med min adfærd har krænket, skrev Frank Jensen.

Mandag udtrykte statsminister Mette Frederiksen, at man ser med stor alvor på de anklager, der er rejst.

- Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu. Chikane og krænkelser kan ikke forsvares, siger statsministeren i en skriftlig udtalelse.

Frank Jensen har været overborgmester i København i 11 år og næstformand for Socialdemokratiet i 8 år. Samlet har han været i politik i 33 år.

Annonce
Annonce
Alarm112

Person er blevet stukket med kniv til fest

Annonce
Annonce
Alarm112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

Annonce
Forsiden netop nu
Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Indland

Zoologisk Museum lukker for at genopstå i større skala

Indland

Terrorsikring lukker for biler på Amalienborg Slotsplads

Erhverv

København vil afhjælpe mangel på hænder med ledige svenskere

Alarm112

Anklager kræver mindst fire år efter dødsulykke med fodgænger

Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Trafik

Nu kommer elløbehjul tilbage til Københavns gader

Alarm112

Taxavognmand kan miste bil efter chaufførs kørsel

Indland

Rod i københavnske jobcentre får konsekvenser for direktør

Alarm112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Annonce