Annonce
Børneliv

Efter massive forældreprotester: Københavns Kommune erkender fejl

Ansøgningsskemaet til KK-privat dagpleje er tilbage på Københavns Kommunes hjemmeside efter at have været fjernet. Det til trods for at den juridiske vurdering fra forvaltningens jurister tidligere har været; 'at det ville være misvisende at forsætte med at vejlede forældrene om ordningen privat dagpleje, som den ser ud nu, i det Børne- og Ungdomsudvalget forventeligt er nødsaget til enten at udfase eller væsentligt at ændre ordningen. Foto: Screenshot af KK-privat dagpleje der nu igen er på Københavns Kommunes hjemmeside

- Det var en fejl, at forvaltningen fjernede ansøgningsskemaet fra kommunens hjemmeside. Det er nu gjort tilgængeligt og har fået tilføjet informationer om, at Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune onsdag i denne uge orienteres om, at ordningen er uden lovhjemmel og derfor udfases i sin nuværende form. Efter udvalgsmødet bliver siden opdateret.

Det er ordene fra centerchef i Københavns Børne- og Ungdomsforvaltning Mette Kilde Corfitzen efter, at KøbenhavnLIV massivt har dækket sagen om den eventuelle udfasning af KK-privat dagpleje, hvor Børne- og Ungdomsforvaltningen har fjernet det digitale ansøgningsskema samt info om ordningen, selvom det først er i morgen onsdag 7. oktober, at Børne- og Ungdomsudvalget tager stilling tager til om ordningen skal udfases fra 1. november.

Tidligere udtalte Børne- og Ungdomsforvaltningen ellers til KøbenhavnLIV at;

Annonce

- Det var den juridiske vurdering, at det ville være misvisende at forsætte med at vejlede forældrene om ordningen privat dagpleje, som den ser ud nu.

Dog så kom juristerne på andre tanker, og nu er ordningen igen at finde på Københavns Kommune hjemmeside.
Du kan finde linket til KK-privat Dagpleje på https://www.kk.dk/privatdagpleje

KøbenhavnLIV følger sagen.

Sagen kort.

Onsdag 7. oktober tager den 30-årige pasningsordning KK-privat dagpleje i Københavns Kommune måske sin sidste vejrtrækning. Grunden er, at 'der ikke er hjemmel til ordningen i den nuværende dagtilbudslov,' da ordningen ’KK-privat dagpleje’ ikke kan opfattes som et obligatorisk læringstilbud, og da mange ofte også passer et andet barn, hvilket betyder at ordningen ikke lever op til Dagplejelovens kapitel 16 om pasning af eget barn, da det udelukkende er muligt at modtage tilskud til pasning af egne børn - men ikke andres børn.

Derfor skal det tages til efterretning på Børne- og Ungdomsudvalgsmødet onsdag 7. oktober, om ordningen udfases, således at der ikke bliver 'behandlet nye ansøgninger til ordningen, som er indsendt efter den 1. november 2020', som der står i indstillingen fra Børne- og Ungdomsforvaltningen til Børne- og Ungdomsudvalget.

Hvad er KK-privat dagpleje?

’KK-privat dagpleje’ adskiller sig på flere måder fra den private dagpleje, der har hjemmel i lovgivningen, men som ikke anvendes i København. Privat dagpleje med hjemmel i dagtilbudsloven §21 stk. 3 indebærer bl.a. krav om pædagogiske lærerplaner og optagelse efter venteliste, hvilket ’KK-privat-dagpleje’ ikke lever op til.

Som privat dagplejer efter dagtilbudslovens §21, stk. 3 kan det heller ikke opstilles som betingelse, at man passer sit eget barn for at blive godkendt som dagplejer. Det er dog i orden, at eget/egne børn indgår i det antal børn der passes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce