Annonce
KøbenhavnLIV

En helt særlig indsats gav Vestias U16-piger unik hæder

BK Vestias U16-piger fik KFUM Pokalen for en særlig indsats, hvor de har været frontløbere for både miks-fodbold og som rollemodeller. Foto: Bo Kousgaard
BK Vestias U16-piger har nedbrudt kønsfordomme, været frontløbere for mix-hold og været ekstraordinært gode ambassadører for pigefodbold. Det gav dem KFUM-pokalen 2020
Annonce

- Det pigerne har gjort har mindet os om, hvad det er man kan i fællesskab. I den alder rammer pigefodbold virkelig en krise, men holdet fortsætter i U18 og de har været nogle virkelig gode ambassadører for pigefodbold, siger Bo Kousgaard, der er ungdomsformand i BK Vestia.

Holdet har været ambassadører ude og omkring, men også internt i klubben har de været forbilleder, fortæller Bo Kousgaard.

- Flere af dem har fungeret som trænere for nogle af de yngre hold, heriblandt de yngre drengehold og det er med til at vise, at der er plads til alle, siger han og fortsætter:

- De har været frontløbere i forhold til at spille mix-hold og det kan være med til at nedbryde nogle af de kønsfordomme, der er. De viser, at både drenge og piger har noget at bidrage med i denne sport. Og vigtigst af alt, så tror vi på, at når venskaberne mellem drenge og piger opstår tidligt kan det være godt for dem senere.

Annonce

Udfordrer kønsopfattelser

Det er også en af grundende til at BK Vestia har en målsætning om at arbejde mere målrettet med mix-fodbold. Men det kræver blandt andet at pigerne begynder tidligere.

- Når drenge og piger på 12 år skal spille sammen og drengene startede da de var 3 og pigerne, da de var 7, så er der nogen, der allerede har et forspring. Men vi har sammen med nogle andre klubber været pionerer i København på mix-hold, siger han.

Tidligere har Vesterbro-klubben været initiativtagere for en turnering med mix-hold, hvor 150 spillere fra klubber i København deltog.

- På det her område har U16-pigerne været vores pionerer og på mange måder har de været meget synlige.

Fra KFUM Idrætsforbund lød begrundelsen for prisen at BK Vestias U16-piger blandt andet har  været med til at sætte spot på mix-hold i medierne såvel som i andre Københavnske klubber, og og de har udfordret de traditionelle kønsopfattelser og vist, at det er en selvfølge, at piger kan spille fodbold. Også sammen med drenge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Frederiksberg – et vidt begreb

Annonce
Forsiden netop nu
#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Debat

Klumme: Billige boliger på Brugsen-grunden

Kultur

Pligten kalder 1. oktober på Stairway

Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Kultur

En rigtig dansk familie kom til byen

Annonce