Annonce
DEBAT

Et smil og et nik – hils på alle i dit ’hood’

Skal vi ikke hilse på hinanden, spørger Lars Vestergaard i dette debatindlæg. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce

Læserbrev: Den sociale sammenhængskraft begynder, når du går ud ad din hoveddør. Hvis du hilser på din nabo, og genbo og ellers alle, du alligevel ser i dit kvarter hver dag, så vil de føle sig hjemme, og du vil føle dig hjemme, og man føler sig som en del af the hood. Det betyder mere, end vi tror.

Diskussionen opstod på en workshop om bydelsplan i Vesterbro Lokaludvalg, hvor vi diskuterede hele bydelen, og hvad der skal være på tapetet i f.eks. en bydelsplan. Det er jo mest trafik, byggeri, skole, børn og unge, kultur og sociale forhold, og vi kom også ind på den sociale sammenhængskraft; herunder vigtigheden af at hilse på hinanden. Det er et vigtigt ritual.

På det Kongelige Teater er der hilsepligt – det er vigtigt for trivslen på en god arbejdsplads, men det er vel også vigtigt for trivslen i en bydel.

Skal vi ikke vælge, at i hele november 2020 (den frygtelige måned) er der hilsepligt for alle, der bor på Vesterbro. Hils på dem, du alligevel går forbi hver dag. Et smil, et nik og en hilsen. Din nabo, din genbo, dem der bor længere nede ad gaden, ham i butikken, hende hos frisøren, den hjemløse og den ældre nabo, som måske ikke kommer så meget ud mere. Du må gerne fortsætte med at hilse i december og hele 2021.

Og så kan du jo dukke op på lørdag 17. oktober kl 14.00-16.00 til SAND’s arrangement på Rådhuspladsen til ’Hjemløsedagen 2020’.


Skal vi ikke vælge, at i hele november 2020 er der hilsepligt for alle, der bor på Vesterbro.

Lars Vestergaard


Der bliver en diskussion og en debat a la ’Clement uden Clement’ med fokus på positiv dialog fremfor den klassiske debat. Temaet for ’Hjemløsedagen 2020’ er ’Sammen hver for sig’. Til debatten er inviteret politikere og ildsjæle, som vil diskutere hjemløshed under corona og hvilke initiativer, der er opstået, og som med fordel kan videreføres.

Annonce
Annonce
JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

Nordvest

Kirsten på 80 år skriver julen ind

Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

Vanløse

Werge stiller op til Folketinget

Debat

Ærgerligt med fugleøen

Debat

Ghettoplanen handler om børnene

Annonce