Annonce
DEBAT

Et smil og et nik – hils på alle i dit ’hood’

Skal vi ikke hilse på hinanden, spørger Lars Vestergaard i dette debatindlæg. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce

Læserbrev: Den sociale sammenhængskraft begynder, når du går ud ad din hoveddør. Hvis du hilser på din nabo, og genbo og ellers alle, du alligevel ser i dit kvarter hver dag, så vil de føle sig hjemme, og du vil føle dig hjemme, og man føler sig som en del af the hood. Det betyder mere, end vi tror.

Diskussionen opstod på en workshop om bydelsplan i Vesterbro Lokaludvalg, hvor vi diskuterede hele bydelen, og hvad der skal være på tapetet i f.eks. en bydelsplan. Det er jo mest trafik, byggeri, skole, børn og unge, kultur og sociale forhold, og vi kom også ind på den sociale sammenhængskraft; herunder vigtigheden af at hilse på hinanden. Det er et vigtigt ritual.

På det Kongelige Teater er der hilsepligt – det er vigtigt for trivslen på en god arbejdsplads, men det er vel også vigtigt for trivslen i en bydel.

Skal vi ikke vælge, at i hele november 2020 (den frygtelige måned) er der hilsepligt for alle, der bor på Vesterbro. Hils på dem, du alligevel går forbi hver dag. Et smil, et nik og en hilsen. Din nabo, din genbo, dem der bor længere nede ad gaden, ham i butikken, hende hos frisøren, den hjemløse og den ældre nabo, som måske ikke kommer så meget ud mere. Du må gerne fortsætte med at hilse i december og hele 2021.

Og så kan du jo dukke op på lørdag 17. oktober kl 14.00-16.00 til SAND’s arrangement på Rådhuspladsen til ’Hjemløsedagen 2020’.


Skal vi ikke vælge, at i hele november 2020 er der hilsepligt for alle, der bor på Vesterbro.

Lars Vestergaard


Der bliver en diskussion og en debat a la ’Clement uden Clement’ med fokus på positiv dialog fremfor den klassiske debat. Temaet for ’Hjemløsedagen 2020’ er ’Sammen hver for sig’. Til debatten er inviteret politikere og ildsjæle, som vil diskutere hjemløshed under corona og hvilke initiativer, der er opstået, og som med fordel kan videreføres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Historisk

Tiden går, Under Uret består

112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

S-SPILLET OM KØBENHAVN

Jeppe Kofod giver pengene tilbage 150 gange, men Rosenkrantz-Theil er bookmakernes favorit

Annonce