Annonce
Debat

Færdigvaccinerede turister bør være hjerteligt velkomne i København

Katarina Ammitzbøll (K) mener, at man i København bør byde gæster velkommen på en ny covid-19-sikker måde. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Milliarderne fosser ud af den danske turismebranche. Bare i 2020 har corona-nedlukninger kostet branchen mindst 31 milliarder kroner. Heraf har de københavnske turismeerhverv alene haft et tab i omsætning på 28 milliarder. Vi bør genåbne for turisme i Danmark, før det er for sent.

Henover sommeren kan færdigvaccinerede EU-turister give dansk turisme en omsætningsmæssig saltvandsindsprøjtning på 17 milliarder kroner. Det skal vi selvfølgelig udnytte.

Derfor vil Det Konservative Folkeparti allerede nu genåbne Danmark for alle, der er vaccineret. Der er ingen grund til at holde turister, som har modtaget godkendte vacciner, ude af Danmark.

Det er bare ét punkt i vores redningsplan for den danske turistbranche. For branchen skal have hjælp, og den skal have hjælp nu. Alt andet er hovedløst.


Hvis vi ikke får genskabt turismen, vil antallet af konkurser kun stige. Det må og skal vi forhindre.

Katarina Ammitzbøll


Udenlandske turister tør ikke booke sommerferien eller forretningsrejsen til Danmark, fordi de ikke aner, om de er købt eller solgt. Vi bliver nødt til at give dem klar besked, hvis vi vil undgå, at ordrebøgerne bare står og samler støv endnu en sommer. Og det skal gøres nu, for det er nu, der bliver lavet bookinger.

I 2020 var der 60 procent flere konkurser blandt københavnske turisterhverv. Hvis vi ikke får genskabt turismen, vil antallet af konkurser kun stige. Det må og skal vi forhindre.

København er de seneste årtier blevet verdenskendt for vores badevenlige havne, flotte arkitektur, stærke gastronomiske scene og meget mere. Og vores turismebranche er præget af en særlig synergi. Det voksende antal Michelin-restauranter lever af international turisme, men de gæster, de tiltrækker, bruger også penge andre steder i byen.

Det gælder på omkringliggende restauranter og detailhandlen, men også på hotellerne, hvor antallet af overnatninger nåede nye højder i 2019 med knap 17 millioner overnatninger. Den vækst punkterede dog fuldstændig med nedlukningen sidste år og den mildt sagt katastrofale 6-dages regel.

Københavnske hoteller har også før corona set en væsentlig stigning i antallet af danske gæster, men heller ikke danskere tør, som situationen er i dag, at booke hotelovernatninger i København. Det er en skam, for det går ud over kokke, tjenere, chauffører og guider til de forskellige kulturinstitutioner, kiosk-sælgere, cafemedarbejdere, billettører på slotte, museer og Tivoli.

Vi skal genåbne Danmark for færdigvaccinerede turister. Og vi skal genskabe tilliden til, at turismebranchen kan holde styr på forholdsregler og byde gæster velkommen på en ny covid-19-sikker måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Iron Maiden bekræftet til Copenhell næste år

Corona

Manipulerer politiet med tallene? Video dokumenterer langt flere demonstranter end politiet oplyser

Vanløse

Tvangsauktion af Kronen: Lokalplan sikrer mod boligspekulant

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Annonce