Annonce
Politik

Fire år er nok: Venstrefløjsborgmester stopper til næste valg

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) stopper ved næste kommunalvalg. Foto: Steen Brogaard
Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen stopper som borgmester ved næste kommunalvalg i 2021.
Annonce

Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) stopper som borgmester til næste kommunalvalg i november 2021. Det skriver venstrefløjsmediet Solidaritet:

- Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode, siger Hedeager Olsen til Solidaritet og fortsætter:

- Det er ikke fordi jeg har fortrudt at lave byrådspolitik, eller fordi noget har ændret sig, men snarere en holdning, jeg har haft hele vejen igennem.


Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode


Ninna Hedeager Olsen er 39 år og er uddannet arbejdsmiljøplanlægger på Roskilde Universitet. Hun har siddet i borgerrepræsentationen siden 2014 og blev teknik- og miljøborgmester fra 2018 - efter valget i 2017, hvor hun afløste partifællen Morten Kabell. Hun har dermed haft al mulig brug for at planlægge arbejdsmiljø som leder af den kæmpe forvaltning, der ofte er ude i et stormvejr.

Hun blev betragtet som tilhørende den venstreorienterede og mere aktivistiske del af Enhedslisten, da hun blev borgmester. Hun har dog til tider indgået kompromisser, samtidig den traditionelle røde fane er holdt højt, når partiet har været uenige med Socialdemokratiet om Amager Fælled og havnetunellen, og derfor var Enhedslisten under Ninna Hedeager Olsens ledelse på rådhuset hverken med i budgetforliget i år eller for to år siden.

Det er ikke kun det politiske, som har fyldt i beskrivelserne af Ninna Hedeager Olsens tid som borgmester. Hun sygemeldte sig i fire måneder i fjor, da han mand blev anklaget for voldtægt mod en kvinde i hendes lejlighed og seksuel chikane mod hende selv.  Manden blev dømt i Københavns Byret, men blev senere frikendt i Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

CORONA

Google vil hjælpe fyrede lufthavnsansatte

Debat

Vores gourmet-brand er på afgrundens rand

Annonce