Annonce
Politik

Fire år er nok: Venstrefløjsborgmester stopper til næste valg

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) stopper ved næste kommunalvalg. Foto: Steen Brogaard
Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen stopper som borgmester ved næste kommunalvalg i 2021.
Annonce

Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) stopper som borgmester til næste kommunalvalg i november 2021. Det skriver venstrefløjsmediet Solidaritet:

- Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode, siger Hedeager Olsen til Solidaritet og fortsætter:

- Det er ikke fordi jeg har fortrudt at lave byrådspolitik, eller fordi noget har ændret sig, men snarere en holdning, jeg har haft hele vejen igennem.


Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode


Ninna Hedeager Olsen er 39 år og er uddannet arbejdsmiljøplanlægger på Roskilde Universitet. Hun har siddet i borgerrepræsentationen siden 2014 og blev teknik- og miljøborgmester fra 2018 - efter valget i 2017, hvor hun afløste partifællen Morten Kabell. Hun har dermed haft al mulig brug for at planlægge arbejdsmiljø som leder af den kæmpe forvaltning, der ofte er ude i et stormvejr.

Hun blev betragtet som tilhørende den venstreorienterede og mere aktivistiske del af Enhedslisten, da hun blev borgmester. Hun har dog til tider indgået kompromisser, samtidig den traditionelle røde fane er holdt højt, når partiet har været uenige med Socialdemokratiet om Amager Fælled og havnetunellen, og derfor var Enhedslisten under Ninna Hedeager Olsens ledelse på rådhuset hverken med i budgetforliget i år eller for to år siden.

Det er ikke kun det politiske, som har fyldt i beskrivelserne af Ninna Hedeager Olsens tid som borgmester. Hun sygemeldte sig i fire måneder i fjor, da han mand blev anklaget for voldtægt mod en kvinde i hendes lejlighed og seksuel chikane mod hende selv.  Manden blev dømt i Københavns Byret, men blev senere frikendt i Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Politiskud affyret på Saltværksvej

POLITIK

Klumme: Alternativet er en død sild

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

Annonce