Annonce
Byudvikling

Fjern halvdelen af Bispeengbuen: Frederiksberg og København står sammen om nyt forslag

Bispeengbuen er sammensat af to broer. Nu vil et flertal i begge hovedstadskommuner fjerne den ene. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Et nyt forslag vil sætte skub i arbejdet med at fjerne Bispeengbuen. Det nye forslag tager højde for både trafik og grønne arealer.
Annonce

I dag løber vandet under jorden, mens trafikken dominerer over jorden i området omkring Bispeengbuen.

Både på Frederiksberg og i København har der længe været et ønske om at bytte om på det, så Ladegårds Åen igen kan skære gennem byen, mens trafikken lægges i en tunnel.

Det ønske er dog både et stort og dyrt projekt med lange udsigter.

Borgerinitiativet Åbn Åen har nu i stedet foreslået, at den ene af de to betonbroer, som udgør Bispeengbuen, bliver revet ned, som en midlertidig løsning på vej mod det endelige mål.

Det betyder, at der vil være to spor i hver retning i stedet for tre på det meste af strækningen. Det vil ifølge en rapport fra Rambøll stadig være muligt at afvikle trafikken, mens der ovenikøbet bliver plads til et grønt areal.

Det forslag har både Frederiksbergs by- og miljøudvalg og Københavns teknik- og miljøudvalg nikket til og sendt videre til henholdsvis kommunalbestyrelsen og borgerrepræsentationen, hvor det skal vedtages endeligt.

Annonce

Hovedprojekt udskudt

Debatten om Bispeengbuen fik en renæssance, da det kom frem, at betonbuen skulle restaureres for ikke mindre end 200 millioner kroner.

I stedet for at give den nyt liv begyndte både politikere og lokale initiativer at tale om en nedrivning.

Øverste del af billedet viser, hvordan området kan komme til at se ud, hvis man fjerner den nederste af de to broer, der udgør Buen. Den nederste billeder viser, hvordan Bispeengbuen ser ud i dag. Foto: Åbn Åen

Det blev til en løsning, som helt vil fjerne Bispeengbuen, lægge trafikken i en tunnel og lave et grønt område i stedet for. Ud over penge fra staten skal planen finansieres af salg af byggegrunde i området.

Politikerne i begge kommuner har netop besluttet at udskyde datoen for, hvornår en sådan plan skal ligge klar. Det bliver altså nu i 2023 i stedet for 2022. Og hvis projektet skal blive til noget, er det en forudsætning, at staten, som i øvrigt ejer Buen, vil være med til at finansiere gildet.

Annonce

Flere penge på bordet

Det nye forslag om at fjerne en en del af Bispeengbuen er billigere end at fjerne eller restaurere Buen, og så kan det sættes hurtigere i gang.

Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune vurderer dog, at det vil koste halvanden millioner kroner at udarbejde en plan for nedrivningen.

Hvis beslutningen går igennem i begge kommuner, og pengene bliver afsat, vil de begynde en dialog med staten om, hvornår en eventuel nedrivning kan gå i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

København

Bo Rygaard stopper som formand i FCK

Annonce