Annonce
Vanløse Bistro

Forvandlingen fra Den Gyldne Okse til Vanløse Bistro er i fuld gang

Udover at være medejer af Vanløse Bistro, er Martin Grønbech også medejer af Brønshøj Bistro. Foto. Kasper Løjtved, BYRD. Foto. Kasper Løjtved, BYRD
Medindehaver af Vanløse Bistro, Martin Grønbech, har inviteret VanløseLIV indenfor i byggerodet. Og han glæder sindssygt meget til at åbne.
Annonce

Vanløse Bistro bliver lidt rå industi agtig - og alligevel helt sin egen. Ordene kommer fra en stor smilende Martin Grønbech, der har inviteret VanløseLIV forbi den gamle restaurant, som er svær at genkende.

- Væggene skal være knækket hvid, så der bliver plads til den lokale kunst på, siger Martin.

- Og loftet. Loftet skal være ligesom, når du er i biografen. Akustikken skal så god som overhovedet muligt. Vanløse Bistro skal være et sted, hvor man skal kunne tale sammen.

Hvad glæder du dig mest til?

- Jeg glæder mig til, at det hele bliver konkret. Lige nu er der meget, der skal skal laves endnu. Og selvom vi har en masse tegninger, er det stadig kun afskrallede vægge. Jeg elsker at flække brænde, da det er meget konkret. Ligenu er det ikke så konkret, så det var en hel befrielse for mig, da jeg købt en ovn, siger Martin, der har tegnet hele ombygningen selv.

Martin Grønbech viser tegningerne over Vanløse Bistro, som han selv har tegnet. Foto. Kasper Løjtved, BYRD

Hvornår åbner Vanløse Bistro?

- Lige nu leger vi med tanken om, at det bliver november, men jeg kan desværre ikke love noget endnu.

Hvor mange bliver der plads til?

- Uden corona bliver der plads til mellem 60 og 70 siddende gæster, svarer Martin.

Hvordan er du indtil videre blevet taget imod i Vanløse?

- Jeg hare mødt masser, der aldrig ikke har været inde på Den Gyldne Okse, fordi de lidt har følt, at det var en lukket klub, så de glæder sig rigtig meget, svarer Martin, som slår fast at vandene er delt.

Artiklen fortsætter efter billederne.

Der er små vidnesbyrd tilbage fra dengang Vanløse Bistro stadig hed Den Gyldne Okse. Foto: Kasper Løjtved, BYRD
Væggene på Den, nu tidligere, Gyldne Okse er helt skrallede. Væggene bliver hvide, så de lokale kunstnere kan udstille på Bistroen. Loftet bliver desuden isoleret for at opnå den bedste akustik. Udover at være medejer af Vanløse Bistro er han også medejer af Brønshøj Bistro. Vanløse Bistro. Foto. Kasper Løjtved, BYRD
Ud til køkkenet kommer der arbejdsstationer, så der, ifølge Martin Grønbech, kommer et bedre flow i køkkenet. Martin, der er kok, har selv tegnet tegningerne til ombygningen. Udover at være medejer af Vanløse Bistro er han også medejer af Brønshøj Bistro. Foto. Kasper Løjtved, BYRD
Vanløse Bistro. Prøver på den isolering der skal i loftet, for at skabe den bedst mulige akustik. Foto. Kasper Løjtved

- Der har også været folk på forbi der ikke kan forstå, at vi kunne finde på at ændre alt. Når det er sagt, siger Martin og fortsætter.

- Er det klart mit indtryk, at folk glæder sig rigtig meget til vi åbner, så vi forventer i den grad at der kommer tryk på fra dag ét. Vanløse Bistro bliver en legeplads både med plads til børn og voksne, og vi glæder os sindssygt meget. Har du forresten lagt mærke til vores lille gestus i vores logo? spørger Martin og smiler.

Vanløse Bistro. Foto: Kasper Løjtved
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce