Annonce
Børnehøjde

Fra Asger Jorn til Henry Heerups sten-univers : Ti børn står klar til at fremvise deres mesterværker

Ti børn har siden sensommeren mødtes på Vigerslev Bibliotek for at lave små, kunstneriske mesterværker. Nu er børnene klar til at fremvise deres arbejde lørdag 24. oktober på det lokale bibliotek i Vigerslev. Foto: PR
Annonce

Siden sensommeren har ti børn - rettere sagt, ti små kunstnere mødtes på Vigerslev Bibliotek for at lave kunstneriske mesterværker. Arbejdet har været bestående af geometriske tekstiltryk på muleposer, masker inspireret af Asger Jorn til Henry Heerups sten-univers.

Det er den boligsociale helhedsplan Kultur V og SURF Valby, der med midler fra Børnekulturstedernes Netværk i Københavns Kommune har lavet en række kunstworkshops for børn i Folehaven, Hornemanns Vænge og Valby-ejendommene.

Selve kunstforløbet er blevet faciliteret af kunstformidler Lise Marker, som har haft fokus på at skærpe børnenes sanser. Hos SURF Valby har man haft en stor begejstring for projektet:


Det at udtrykke sig kreativt kan give børn positive oplevelser samt de tilegner sig ny viden om verdenen omkring dem.

Mette Svendsen


- Børnene har virket meget begejstret. Vi har valgt at være med i projektet, da helhedsplanen har fokus på børns fritid. Det at udtrykke sig kreativt kan give børn positive oplevelser samt de tilegner sig ny viden om verdenen omkring dem. Vi har derfor også valgt at slutte kunstforløbet af med en tur for hele familien til Heerup Museum i Rødovre, fortæller Mette Svendsen.

Ferniseringen finder sted 24. oktober på Vigerslev Bibliotek, hvor man vil have mulighed for at opleve børnenes værker. Tilmelding sker på telefonnummer: 51 20 45 12. Har man ikke mulighed for at deltage den pågældende dag, vil udstillingen vare en måned.

Børnene har hentet inspiration fra de danske kunstnere Asger Jorn og Henry Heerup. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce