Annonce
KøbenhavnLIV

Grønt køkken: Bæredygtighed er vigtigere end økologi

Øvvind Friberg har skabt sit eget grønne cateringfirma. PR-foto
Annonce

Mere end 30 år efter han blev udlært kok og efter omkring 20 år i som køkkenchef i forskellige typer køkkener, blandt andet Meyers, har Øyvind Friberg skabt sit eget cateringsted Godt & Grønt i Østbanegade 103.

Som navnet antyder, er det grønne og det sunde i fokus.

Det bygger på nogle grundtanker omkring primært bæredygtighed og økologi.

To størrelser som ikke nødvendigvis altid hænger sammen, og hos Øyvind Friberg kommer nærhedsprincippet først.

- Således vil jeg for eksempel foretrække en dansk agurk der ikke er økologisk, frem for en økologisk spansk agurk, hvis ikke det er muligt at købe dansk økologisk agurk - enten på grund af mangel, pris eller kvalitet, fortæller han.

Kød og fjerkræ spiller andenviolin i køkkenet, men det som stammer fra dyr, er primært dansk og dernæst produkter fra nabolandende.

Øyvind Friberg understreger dog, at der vil være produkter fra resten af verden som blandt andet  ris, avocado, og kokosmælk, men rygraden vil stadig udgøres af lokale produkter fra Danmark og landende tæt omkring os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sommercamp var kæmpe succes

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce