Annonce
Uddannelse

Flere unge fra lokalområdet vælger Københavns åbne Gymnasium: Det bliver meget Valby-agtigt

Lokalt gymnasium kan fejre, at flere fra lokalområdet vælger gymnasiet til. Foto: Københavns åbne Gymnasium
Annonce

Flere unge fra Valby og Sydhavnen har fået øjnene op for Københavns åbne Gymnasium, og det betyder, at gymnasiet på Sjælør Blvd. 133 i de senere år har haft fremgang i både søgetal og elevoptag.

Og det er der en særlig årsag til.

Det forhøjede søgetal er nemlig blandt andet et resultat af, at gymnasiet i de seneste år har haft et tæt samarbejde med flere folkeskoler i Valby og Sydhavnen.

Tilgangen af de lokale unge glæder rektor på Københavns åbne Gymnasium, Anne-Birgitte Rasmussen. Det har nemlig hele tiden været meningen, at de skulle være til for de lokale, hvilket ikke var nemt at blive i begyndelsen.

- Det har faktisk taget lidt tid, inden folk rigtig har lært os at kende og fundet ud af, alt det vi kan på KG. Heldigvis er det kendskab nu nået ud i lokalområdet, hvor mange af de elever vi har, søger os på grund af de særlige ting vi kan bl.a. i forhold til musik, sport, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Vores mål har hele tiden været, at vi skulle være førstevalg for unge i Valby og Sydhavnen, og det kan vi nu se, at vi er godt på vej til at blive for mange, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

Det giver de unge noget særligt, at besøgstallet for de lokale nu er stigende. Det fortæller Sofie fra1.g:

- Det er sådan lidt trygt og hjemligt, fordi man kender så mange, og på den måde minder det meget om min gamle folkeskole. Hvis man ikke allerede er venner med folk, så er man connected til dem gennem en eller anden ven. Så det bliver meget Valby-agtigt, og de fleste i min klasse bor lige i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Forsiden netop nu
FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce