Annonce
Debat

Håndværkerfradrag til restaurationer og hoteller

'I stedet for at give virksomhederne en håndsrækning ved statslige tilskud, kan man lige så godt glæde danskerne, og lade danskerne skabe forbrug for pengene', skriver Jakob Næsager (K) blandt andet i dette debatindlæg. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Læserbrev: Butiksdøden i København breder sig med hastige skridt. Det koster butikker, hoteller og restaurationer livet.

Hotel- og restaurationsbranchen er i knæ grundet covid-19 og nedlukningen af deres hoteller og restauranter. Dem bør vi hjælpe for at redde arbejdspladser.

Hvorfor ikke give alle danskere et fradrag ligesom håndværkerfradraget, som danskerne kan bruge på danske hoteller og restauranter? Det vil give danskerne mange gode oplevelser, og det vil skabe omsætning og redde jobs i den trængte hotel- og restaurationsbranche.


Mange hoteller har kun en tiendedel af de gæster, som du havde sidste år, og mange restauranter mangler al omsætning fra turister. Også mange julefrokoster er aflyste.

Jakob Næsager, gruppeformand og politisk leder (K)


Det kan gøre på samme måde som med håndværkerfradraget - at mange får en regning, som man kan indberette til skattevæsenet. For at der ikke skal opstå et stort kontrolbureukrati, hvor hver en fadølsregning kan give fradrag, kan man indføre en minimumsgrænse på eksempelvis 1.000 kroner per regning.

Mange hoteller har kun en tiendedel af de gæster, som du havde sidste år, og mange restauranter mangler al omsætning fra turister. Også mange julefrokoster er aflyste.

I stedet for at give virksomhederne en håndsrækning ved statslige tilskud, kan man lige så godt glæde danskerne, og lade danskerne skabe forbrug for pengene. Det vil også gøre, at hotellerne og restauranterne på god kommerciel vis skal konkurrere om kunderne, og ikke får tilskud per automatik. De dygtige hoteller og restauranter vil få en stor hjælp, og de ringe hoteller og restauranter vil få sværere ved at få del i goderne.

Det haster med at give danskerne et 'håndværkerfradrag' til brug på hotellerne og restauranterne for at redde danske jobs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Vanløse

Vanløses Ønsketræ vokser igen

Annonce