Annonce
Trafik

Hallo, hallo - nu virker mobilnetværket i mere end halvdelen af Cityringen

Nu fungerer mobilnetværket ganske fint i lidt over halvdelen af Cityringen. Foto: Thomas Frederiksen
Efter en lang og svær indkøringsperiode er der nu god mobildækning i store dele af Cityringen, og hele strækningen vil følge efter i løbet af foråret, lyder det fra Metroselskabet.

Det har irriteret nogen, fordi vi mennesker efterhånden er vant til at kunne tale i telefon, sende beskeder eller læse nyheder alle steder og til alle tider, og hvad hvis nu der sker noget alvorligt?

Andre har ment, at denne fejl måske i virkeligheden har været en tiltrængt pause fra det det evigt pulserende informationssamfund, hvor vi bombarderes i hovedet konstant af online-beskeder og breaking news.

Da Cityringen åbnede for halvandet år siden, var den helt gal med telefondækningen under jorden, og det har taget sin tid at få det i orden. Det har vist sig langt mere kompliceret end først antaget og krævet et intensivt samarbejde mellem Metroselskabet og teleselskaberne.

Annonce

Rigtig god lyd

Men nu går signalet fint igennem lidt over det halve af vejen rundt fra Østerport til Frederiksberg Station henover Kongens Nytorv og København H og ydermere også på M4-linjen, der kører mellem Orientkaj i Nordhavn og hovedbanegården, linjen som skal fortsætte til Sydhavn i 2024.


Flere steder er man i fuld gang med at teste, og der kan derfor opleves god dækning mange andre steder

Metroselskabet


Forbindelsen er så god, at det går tydeligt igennem, hvad man som passager siger i telefonen, også selvom man bærer mundbind.

- Flere steder er man i fuld gang med at teste, og der kan derfor opleves god dækning mange andre steder, lyder det i en skriftlig kommentar fra Metroselskabet.

Faktisk er lydniveauet til samtaler bedre, end det ind i mellem kan være i en københavnsk lejlighed, og sådan holder det stik på flere udvalgte steder mellem Østerport og Frederiksberg Station, både ude på stationer og inde i metroen.

Annonce

Tester flere steder

Det gode signal varer endnu længere end lovet, helt til stationen Aksel Møllers Have på Frederiksberg, men da toget kører videre herfra mod næste station Nuuks Plads på Nørrebro, afbrydes en samtale ganske pludseligt, og herfra og til Østerport kommer og går signalet flere gange.

Det bliver her vanskeligt at være online, i hvert går det meget langsomt, når der skal tjekkes nyheder og sociale medier på skærmen.

I løbet af foråret har Metroselskabet stillet i udsigt, at der fuld netværksdækning på hele Cityringen i løbet af foråret.

Cityringen

Cityringen - også kaldet M3 - er en rund strækning, som forbinder bydelene Østerbro, Indre By, Vesterbro og Nørrebro og undervejs også Frederiksberg med metro. Det tager cirka 28 minutter at komme vejen rundt, og togene kører i begge retninger. Cityringen blev indviet i slutningen af september 2019.

Den tidsmæssigt længste tur mellem Københavns H og Skjolds Plads tage 14 minutter.

Cityringen blev i slutningen af marts 2020 suppleret med en Nordhavnslinje - M4 - mellem København H og Orientkaj i Nordhavn. Den bliver udvidet til Sydhavn i 2024.

Derudover er der "den oprindelige metro" mellem Vanløse og Amager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce