Annonce
KøbenhavnLIV

Han er garder for en god oplevelse

Annonce

Valdemar Modin så sin gode ven i Tivoli-Garden og derfra varede det ikke længe, før han havde været til optagelsesprøve og modtog en invitation til garden. Nu spiller han trompet i haven.

Det er i år, at Tivoli-Garden med stolthed kan fejre 175 års jubilæum. Det er et enkelt år senere end resten af Tivoli, for Tivoli-Garden var en gave fra Tivolis grundlægger Georg Carstensen.En gave, han gav til sig selv på Tivolis 1-års fødselsdag.

LINK: TIVOLI-FORSIDEN

En af de 100 børn og unge, der i dag udgør Tivoli-Garden er 12-årige Valdemar Modin. Han begyndte for fem år siden og husker stadig glæden over at blive optaget.

»Jeg var lige kommet hjem fra lejrskole med min klasse. Så lå der et brev. Der stod, jeg var blevet optaget i Tivoli-Garden. Jeg tænkte, at det var fedt. Jeg kan ikke rigtig huske følelsen, men jeg kan huske det var fedt,« fortæller han.

SE OGSÅ: ALLE TIVOLI-PORTRÆTTERNE

Pensioneret som 16-årig

En karriere som garder varer fra 8-9 års alderen indtil man ’pensioneres’ som garder i en alder af 16 år. Og derefter er man rejser, musikalsk viden og stolthed rigere.

»Tivoli-Garden er et sammenhold. Du er venner med alle. Du kan snakke med alle. Der er ingen her, der bliver holdt udenfor,« siger Valdemar Modin og fortsætter:

»Det betyder meget for mig at være i Tivoli-Garden. Der et et sammenhold og det betyder meget at lære noget, som har krævet en indsats.«

Og det kræver en indsats. For selv om Tivoli dækker udgifterne til undervisning, instrumenter og rejser for garderne og deres familier, så kræver det meget af både børnene og deres forældre.

15 måneder før uniform

Tivoli-Garden skal nemlig være sikre på, at de stiller op til både parader og koncerter.

Der er høje krav til Tivoli-garderene og deres familier. til gengæld får de en unik musikalsk uddannelse. De begynder deres karriere med 15 måneders grundtræning i elevskolen før de får lov at bære uniform. Det forklarer leder af Tivoli-Garden, Lars Søgaard.

»Tambourkorpset er en musikalsk grundtræning med fløjter og trommer. De bliver så gode på et års tid, at de kan være bekendt at optræde med det. Men inden da er de i elevskolen i 15 måneder, inden de får lov at komme i uniform,« fortæller han.

https://youtu.be/AfeRi5ULacU

Sværere end at puste

Efter et års tid i Tambourkorpset bliver de spurgt, hvad de gerne vil spille, hvis de skal i Musikkorpset en dag. For mange er Fanevagten en mellemstation inden Musikkorpset.

Min ven, der er tambourmajor, spillede også trompet, og jeg syntes det virkede til at være et fedt instrument. Et man kan spille rigtig meget forskelligt på,« forklarer Valdemar Modin.

Men det viste sig at være sværere end bare at blæse i trompeten.

»Første gang jeg var der, tænkte jeg, at det ville være rigtig let. Det lærer jeg nok på et år. Men det er rigtig svært. Og det overraskede mig, hvor svært det egentlig er,« siger han.

Til gengæld er glæden ved at glæde gæsterne med garden stor og de ugentlige parader vækker altid glæde:

»Det er jo fedt at kunne gøre så mange mennesker glade i Tivoli. Og man er naturligvis stolt af at være garder,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Natteravnene

Natteravnene får sponsorat

Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Annonce