Annonce
KøbenhavnLIV

Han genopdagede Tivolis DNA

Tivolis administrerende direktør Lars Liebst, tilbyder at de stiller sig i spidsen for et samarbejde mellem både kommune, naboer og andre private aktører. Arkivfoto: René Mølskov
Annonce

Da Lars Liebst blev direktør for Tivoli for 23 år siden mødte han stor modstand mod den fornyelse, han repræsenterede. Men fornyelsen er en del af selve Tivolis DNA, mener direktøren.

DIREKTØR: Han har i mere end to årtier stået i spidsen for udviklingen af Tivoli. Omsorgen for parken kommer til udtryk i stort og småt. Som da han spotter en flyer, der er faldet ned lige inden for indgangen. Han afbryder sin samtale og går hen for at samle den op. På samme måde, som han i 1996 kom til en forlystelsespark, der kørte med underskud i 50 millioner kroners-klassen.

LÆS OGSÅ: ALLE PORTRÆTTERNE

»Vi gik fra et underskud på 50 millioner det år jeg blev ansat til 7 millioner og i 0 på to-tre år. Det er inden for vores branche faktisk ganske udmærket,« siger han beskedent om sin egen indsats.

Men alle, der husker det, ved godt, at det var ham, der vendte skuden i 1990’erne. Men det var også ham, der stod for skud, når kritikken haglede ned. Og haglede, det gjorde den.

»Jeg blev nogle gange skældt helt vildt meget ud. Og jeg tænkte, hvad pokker kommer det af,« siger han og svarer selv på det:

»Det mandat, jeg fik af bestyrelsen var at sætte gang i udviklingen. Det var en fantastisk mulighed for sådan en som mig at få. Så startede der en rigtig lang proces. For man mærkede med det samme, at det her var ikke noget, man bare kunne gøre på et lukket kontor. Det skulle være i offentligheden. Tivoli er, i overført betydning, ’offentligt ejet’. Altså det er et privat selskab, børsnoteret og det hele, men alle har jo en holdning til Tivoli. Og også gerne flere.«

Det handlede med andre ord ikke om modstand mod det nye, men om frygten for at miste det gamle.

LÆS OGSÅ: HELE FORTÆLLINGEN OM TIVOLI

»Jeg gør dig arveløs«

Selv husker han tydeligt, da han lige var kommet til Tivoli og kørte i bil med sin ældste søn og sin far og samtalen faldt på forlystelsen ’Baljen’. Sønnen sad på passagersædet og faren sad bag i bilen.

»Så siger min søn: Far, det første du gør er, at fjerne Baljen. Den skal bare nedlægges og væk. Så lød det helt tørt omme bagfra fra min far: Gør du det, bliver du gjort arveløs. Hvorfor sagde min far det? Fordi, da han som ung arbejdede i København, så gik de unge i Baljen og kyssede. Men det har min søn jo aldrig oplevet, og han skulle noget andet. Det er vores udfordring. Vi skal sørge for, at det, de unge gerne vil have kommer, så de kan blive nogle gamle, sure røvhuller, der kan sige, at det ikke må laves om. Og til den tid, skal der være plads til deres børn.«

Tivoli bliver aldrig færdig

Da Lars Liebst trådte til som direktør i 1996 rodede han en masse gamle ting og papirer igennem. Og der faldt han over Georg Carstensens formulering: Tivoli bliver aldrig færdig.

»Man skal kende sit dna, og vores dna er at udvikle os. Det som Carstensen sagde, da han skabte Tivoli, at Tivoli aldrig bliver færdig, det er vigtigt. I tidligere tider handlede det måske mere om at bevare,« siger han.

Noget han dog gerne bevarer er gode oplevelser. Selv nyder han stadig en en tur i Dæmonen og så elsker han at se børn have store oplevelser.

»Jeg elsker, når børn græder på vej ud ad haven, for så ved jeg, at vi har været en succes.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Natteravnene

Natteravnene får sponsorat

Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Annonce