Annonce
KøbenhavnLIV

Han skal lave lidt larm i Tivoli

Annonce

SMÆK PÅ. Wahka er Kenn Husteds larmende og farverige madsted i Tivoli Foodhall. Her er der smæk på farverne og krydderierne inspireret af Marokko.

FOODHALL: Wahka er slang for okay eller hej på marokkansk. Og Wahka er navnet på Kenn Husteds nyåbnede spisested i Tivoli Foodhall. Men hvad laver den ukronede vinkonge der hader rammer og regler i Tivoli? Han skal lave lidt larm.

»Jeg var inviteret med til det første informationsmøde om Tivoli Foodhall, og da tænkte jeg, at det ville ikke passe til mig, for jeg er ikke så god til regler og faste koncepter. Jeg har flygtet fra Østerbro, fordi jeg ikke passede ind i en kassen. Så jeg sagde pænt nej tak. Men da de spurgte igen og bad mig om at komme og lave lidt larm, sagde jeg ja tak,« fortæller Kenn Husted.

Han er manden bare vinbarer i hele København, karrieren begyndte i 1997 med Props i Blågårdsgade, og siden har han åbnet blandt andet Bibendum i Nansensgade, Paté Paté i Kødbyen og Falernum på Værnedamsvej. Og nu altså Tivoli.

»Der er langt fra studentercafeen Props i Blågårdsgade, til vinbarer og til Kødbyen og nu grønne fingre på Glou Glou på Nørrebro og så Tivoli. Men det er også en rejse for mig, og jeg vil gerne lave noget som ingen andre har fundet på til en rimelig penge og god kvalitet,« siger Husted.

Bestillingen på at lave lidt larm fik ham til at tænke på arabiske lande og især den marokkanske storby Marrakech.

»Hvor er det, jeg møder larm i verden som i betydningen farver, glæde og tæthed. Det er netop i de arabiske lande. Så begyndte jeg at lege med ideen og tænkte farver på væggen og masser af smag og krydderier,« siger Kenn Husted, der tænker som en billedkunstner, når han skal åbne et nyt sted. Et tomt lærred, der skal noget på. I hans tilfælde tomme kvadratmeter.

Wahka tilbyder fladbrød, særlige marokkanske fladbrød bagt med smør og med masser af krydderier som spidskommen, chili og koriander.

»Vi vil gerne skabe et sted, hvor man kan få noget ordentlig med smag og et alternativ til Grøften. Et sted, hvor man kan spise noget hurtigt og gå i Tivoli igen eller blive og hænge lidt ud og nyde stemningen,« siger Kenn Husted, der trods huslejen er glad for at være en del af Tivoli.

»Ingen tvivl om, at Tivoli tager ved i husleje. Det er ikke billigt. Men derfor kan vi godt lave et godt produkt til glæde for gæsterne. Vi har valgt at køre naturvin og vi bager selv vores fladbrød.«

Han er 52 år og er selv kommet i Tivoli som barn. Hans mor, Jytte på i dag 75 år, arbejdede i Gyngerne og som helt lille har Kenn Husted brugt Tivoli som en stor legeplads - også udenfor åbningstid.

»Det var megafedt, så rendte vi bare rundt, når haven var lukket. Det var sjovt.«

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce