Annonce
Æbleindsamling

Hit med ævlerne: Meyers forvandler overskudsæbler til cider

Claus Meyer ved et af sine egne æbletræer hjemme i haven på Kastanievej. Foto: Bo Børresen
I weekenden 17.-18. oktober og 21. oktober går Meyers og Bloom på organiseret æblerov på Frederiksberg. Formålet med indsamlingen af byens overskydende æbler er at brygge en lokal cider. For hver ti kilo æbler, du donerer, modtager du en flaske af de gyldne dråber.
Annonce

En cider, der skal smage af Frederiksberg. Det er ambitionen, når Meyers Madhus og natur- og videnskabsfestivalen Bloom den sidste weekend i efterårsferien indsamler Frederiksberg-borgernes overskydende æbler for at forvandle dem til en helt særlig Frederiksberg-cider.

Claus Meyer opfordrer hele Frederiksberg til at tage del i det organiserede æblerov:

- Når æblerne falder af træerne, behøver de ikke gå til spilde. Heller ikke hvis du har flere, end du selv kan nå at spise. Så kan du i stedet donere dem.

I weekenden 17.-18. oktober og onsdag 21. oktober indsamler Meyers Madhus og Bloom overskydende æbler og nedfaldsæbler fra Frederiksbergs mange haver. Foto: Bo Børresen

I weekenden 17.-18. oktober og onsdag 21. oktober indsamler Meyers Madhus og Bloom overskydende æbler og nedfaldsæbler fra Frederiksbergs mange haver.

De indsamlede æbler bliver brugt til at brygge cider, som serveres til Bloom 2021, og som kan nydes og købes i Meyers Deli og på Fasangården i Frederiksberg Have. Det er 'Decideret Cider', som står for selve brygningen af cideren.

Annonce

Sådan donerer du æbler

Indsamlingen foregår den sidste weekend i efterårsferien på Meyers Deli på Gammel Kongevej klokken 12.00-16.00. Her kan alle komme og aflevere nedfaldsæbler fra deres have. Æblerne må gerne have brune pletter og stød, men de skal være uden jord eller råd.


Jeg har boet på Frederiksberg i 35 år, dyrket æbler i 20, og vi har lavet cider i 15 år.

Claus Meyer


Har du ikke selv mulighed for at aflevere æblerne, så er der en ny chance 21. oktober, hvor det er 'Æblets Dag'. I tidsrummet kl. 15.00-20.00 besøger Meyers madvogn - kaldet 'Lille Meyer' - Frederiksbergs villakvarterer. Med ombord er en række frivillige unge fra det socialøkonomiske initiativ, FRAK. De unge er trukket i havehandskerne og indsamler overskydende æbler og nedfaldsæbler i de frederiksbergske haver.

Ønsker du at få besøg af de unge indsamlere, kan du tilmelde dig ved at skrive en mail til andu@meyers.dk.

Uanset om du afleverer dine overskydende æbler hos Meyers Deli eller får dem afhentet af Lille Meyer, så modtager du en flaske cider for hver 10 kilo æbler, du donerer.

Annonce

Mad og videnskab i forening

Med projektet vil Bloom og Meyers fremme kendskabet til æblets kulinariske muligheder og dets kultur- og naturhistorie. For Blooms festivalleder, Svante Lindeburg, er indsamling af nedfaldsæbler både et godt initiativ til at modvirke madspild og en oplagt måde at komme lidt tættere på naturen i efteråret:

- Når vi samler æbler op fra jorden, mærker vi årstidernes skiften og kommer tættere på naturen. Den form for naturoplevelse midt i vores egen by vil vi gerne tage initiativ til med projektet her, som samtidig modvirker madspild ved at bruge nedfaldsæbler til at moste og lave cider, udtaler Svante Lindeburg.

For Claus Meyer er æbler en fantastisk ingrediens, der fortjener en større plads i det danske køkken:

- Jeg har boet på Frederiksberg i 35 år, dyrket æbler i 20, og vi har lavet cider i 15 år. Når vi vender blikket mod vores egen natur, ser vi pludselig muligheder i vores historie og vores egne landskaber, og så bliver det helt naturligt at gøre alt, hvad man kan for at råvarerne ikke går til spilde, siger Claus Meyer og tilføjer:

- Jeg elsker Frederiksberg og er så glad for, at vi kan lave det her sammen med Bloom og byens borgere.

Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce