Annonce
KøbenhavnLIV

»Jeg cyklede rundt i kvarteret med tårer i øjnene og sommerfugle i maven«

Annonce

Inge Pauline Jørgensen er født i Sydgrønland og er vokset op på Falster. Siden har hun boet flere steder på Sjælland og i København. Men det var først, da den 31-årige studerende kom tilbage til Nordvest, at hun rigtigt følte sig hjemme.

»Jeg husker tydeligt, hvordan jeg bare faldt helt til ro, da jeg kom tilbage i april. Jeg cyklede rundt i kvarteret med tårer i øjnene, sommerfugle i maven, ro i sindet og bare nød den glød og autensitet, der er her i Nordvest.«

Sådan fortæller Inge Pauline Jørgensen på 31 om, da det endelig lykkedes hende at flytte tilbage til Nordvest efter fire flytninger på ti måneder. Hun havde tidligere boet tre år på Frimestervej, og efter at have boet en række andre steder, fandt hun ud af, at det var i Nordvest, hun følte sig mest hjemme. Men det var ikke så nemt at finde et værelse i 2400, så hun var meget lykkelig, da hun i april 2019 endelig kunne hente sine ting på møbelhotellet og pakke ud i sit nye hjem her på Skoleholdervej.

Her sidder vi så, i hendes hyggelige hjørneværelse på omkring 15 kvadratmeter, hvor der lige akkurat er plads til en seng, en kommode, et lille, rundt spisebord og to stole.

»Jeg er faktisk ikke kommet helt på plads endnu - der er nogle af tingene, der skal ud, men det må blive efter min eksamen,« fortæller Inge, som læser til bygningskonstruktør og er færdig om et år.

Annonce

Gløden i Nordvest

Måske er det netop, fordi hun har en stor interesse for byggeri og arkitektur, at hun ser den. Gløden i Nordvest, som hun mener opstår på grund af de mange gule mursten, der er i området.

»Her er en glød, der ikke findes i andre bydele. Måske er det de gule mursten, der reflekterer lyset på en anden måde end andre steder,« siger hun.

[caption align="aligncenter" width="662"]

Hun bor på Skoleholdervej lige overfor Utterslev Skole. Her er der stille og roligt bortset fra børnenes leg i skolegården. Det, synes hun, er hyggeligt. - Foto: Byrd/Kasper Løjtved

[/caption]

Lyset er én af tingene, der gjorde, at hun forelskede sig i bydelen. Men samtidig er det i høj grad også diversiteten, som får hende til at føle sig helt utroligt godt tilpas.

»Her accepterer man hinanden på en helt anden måde, end man gør på for eksempel Frederiksberg og Vesterbro. Her kan man bare være sig selv. Jeg kan gå ned og handle i Netto i min pyjamas, uden at folk kigger skævt til mig, og det ville de heller ikke gøre, hvis jeg så formel ud. Her skal man ikke se ud på en bestemt måde, og diversiteten gør, at der er mindre konkurrence om for eksempel social status – ja, hvad som helst,« siger Inge og tilføjer:

»Det gør også, at man skruer forventningerne til sig selv helt ned, og jeg tror, det gør, at man bedre kan nå sine mål i sit eget tempo. Når der ikke er den konkurrence, kan man bedre finde sig selv.«

Annonce

Her mangler ikke noget

Når hun ikke går i skole på Nørrebro, nyder hun at tage på Biblioteket på Rentemestervej eller at gå en tur ned til Bispebjerg Kirkegård.

»Jeg synes faktisk overhovedet ikke, at der mangler noget i Nordvest. Afstanden til Nørrebro og Indre By er overkommelig, så hvis jeg gerne vil på café eller gå i butikker, kan jeg bare tage derind,« siger hun og tilføjer:

»Jeg synes egentligt, det er dejligt, at de spisesteder og caféer, der er i Nordvest, ligger ret diskret. Det er meget hyggeligt, at man skal vide, at de ligger der, det gør det mere personligt.«

Samtidig elsker hun, at der er så gode transportmuligheder i området.

»Der er både Bellahøj, Frederikssundsvej, Tomsgårdsvej og Hulgårds Plads inden for gåafstand, og det gør det super nemt at komme rundt. Og alligevel er der jo dejligt fredeligt, hvor jeg bor. Der er nærmest ingen støj. Jeg hører mest børnene ovre fra Utterslev Skole, når de løber og leger ude i skolegården. Så kan jeg høre, at de leger dåseleg, som jeg selv legede, da jeg var barn. Det er ret hyggeligt, at børn stadig leger det i dag,« siger Inge med et smil og kaster et blik ud af det åbne vindue, hvor mørket er ved at falde på.

Der er mange historier om utryghed og bandekriminalitet i Nordvest, men Inge føler sig allermest tryg her i Nordvest.

»Jeg har været vidne til en enkelt bilbrand på en vej, der ligger parallelt med Skoleholdervej. Jeg vågnede om natten ved, at jeg kunne lugte en mærkelig lugt, og da jeg så kiggede ud af mit åbne vindue, kunne jeg se røg og høje flammer fra bilen, der brændte. Men jeg lagde mig faktisk bare om på den anden side og sov videre,« siger Inge og griner.

Hun drømmer om at købe sin egen lejlighed, meget gerne i Nordvest, når hun har afsluttet sit studie. For efter Inges mening bliver livet ikke meget bedre, end det er lige her i postnummer 2400.

Annonce

Tema: ‘Vi er Nordvest’

Annonce

Er en serie, hvor vi portrætterer Københavns måske mest sammensatte bydel gennem de mennesker, der bor der.

Annonce

Hver uge interviewer vi en Nordvest-borger om vejen til Nordvest og livet i 2400.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Her er Amagers største frisørsalon

KøbenhavnLIV

Seks maratoner på seks dage

Annonce