Annonce
Udnævnelse

Kæmpe hæder: FB er Europas bedste fodboldklub

Frederiksberg Boldklub (FB) blev mandag kåret til årets breddeklub i Europa 2019. Bag udnævnelsen står det europæiske fodboldforbund, UEFA, som har 55 medlemslande under sig.
Annonce

Først blev FB årets fodboldklub i København, så i Danmark, og nu har de gul-sorte fra Frederiksberg såmænd lagt hele Europa ned og er blevet udnævnt til årets breddeklub i Europa 2019 - eller 'Best UEFA Grassroots Club', som prisen officielt hedder.


Det her er uden sammenligning den største dag i klubbens historie.

Henrik Amdi Madsen, formand for FB


- Vi er virkelig stolte over prisen. Jeg synes, at det er fantastisk at blive belønnet for det gode arbejde som frivillige, trænere og ledere hver dag yder for vores klub og vores mere end 2.000 medlemmer, udtaler FB's formand, Henrik Amdi Madsen.

Annonce

Største dag i FB's historie

FB-formanden fortsætter:

- Vi er samtidig meget beærede over at så mange, både i Danmark og nu også i Europa, har bemærket vores store arbejde for at udvikle fodboldspillere, samarbejde med lokalsamfundet, tage socialt ansvar og bevise, at hos os er fodbold et spil med plads til alle fra alle samfundslag. Det her er uden sammenligning den største dag i klubbens historie.

Administerende leder i FB, Martin Busk, supplerer:

- Først årets fodboldklub i København. Det var stort. Så blev vi sørme også kåret til årets fodboldklub i Danmark. Det var endnu større. Nu kommer så denne her pris. Det er fuldstændig sindssygt vildt. Vi kan ikke få armene ned. Vores begejstring, glæde og stolthed er ganske enkelt fantastisk og vidner om, hvor meget vi har gjort rigtigt i efterhånden rigtig mange år, siger Martin Busk og slår fast:

- Det bliver næppe større for en dansk fodboldklub end at modtage lige netop denne ærefulde pris. Tænk sig at vi har papir på at være bedst i Europa.

Annonce

- Vi er stolte over FB

UEFA hylder i sin kåring af FB især klubbens indsats for at tilbyde fodbold til alle, uanset alder og niveau, og for sit stærke samarbejde med og i lokalområdet, hvor FB tager et stort ansvar - blandt andet med flygtningefodbold, fodboldskoler og fodbold for sygdomsramte.

Også DBU København jubler over FB-hæderen. Formand Jesper Gradert udtaler:

- Stort tillykke til de mange frivillige medlemmer og ansatte i Frederiksberg Boldklub. I DBU København er vi utrolig stolte over FB, der virkelig gør en forskel for lokalområdet og inkluderer alle målgrupper i deres fællesskab. Det er en klub, som er åben for at afsøge nye veje og bidrager i høj grad til det tætte og nære samarbejde omkring breddefodbolden i København.

'Best UEFA Grassroots Club' har været uddelt hvert år siden 2010. Det er anden gang, at en dansk fodboldklub modtager den ærefulde pris. I 2014 tilfaldt den FC Skanderborg.

Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce