Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Jesper Gisli. Chefredaktør.
Annonce

Du har hørt det mange gange før, og du bliver ærligt talt lidt træt, når du hører sætningerne igen og igen: 'Handl lokalt', 'Støt det lokale handelsliv' og klassikeren; 'Hvis du også vil have lokale butikker i morgen, skal du handle i dem i dag'.

Personligt synes jeg lidt, det er en ynkelig klagesang, når en handelsstandsforening klynker og sætter plagende klistermærker op i hele byen. Som da jeg arbejdede på en lokalavis i Gribskov Kommune og kunne konstatere, at den lokale handelsstandsforening var gået væk fra det fremragende slogan 'Helsinge har det hele' til et eller andet med 'støt' og noget med dårlig samvittighed hos forbrugeren, som jeg husker det.


Hav et godt øje til specielt de små selvstændige butikker og virksomheder der ikke har en stor koncern og en veldrejet webhandel på bagsmækken. De små selvstændige lider i særdeleshed.

Jesper Gisli, chefredaktør


Kan du se forskellen?! Fra at skyde brystet frem og invitere inden for og sige 'Vi har det hele', til at plage folk om, på nåde, at støtte og dermed redde en synkende skude. Pinligt. Tag jer sammen, mand jer op, og byd ind. Skab et spændende og inviterende handelsliv, så I bliver interessante i stedet for at plage os.

Problemet med sådanne tidligere kampagner og statements er, at det nu rammer handelslivet som en boomerang. Som Peter og ulven. For NU er ulven her, og NU har vi for alvor brug for at trække sætningen op af kliché-skuffen: 'Hvis du også vil have lokale butikker i morgen, skal du handle i dem i dag.'

Corona-nedlukningen og corona-restriktionerne har ramt hovedstadens detailhandel, caféer, restauranter og mange andre erhverv ekstremt hårdt. Jeg har talt med flere over hele byen, fra Amager til Nordvest, og billedet er det samme: Julehandlen skal redde butikkernes eksistens!

Det er nu. NU! Så glem tidligere tiders plageri. NU er det alvor! Ulven er her.

Så, here it goes: Køb dine julegaver lokalt. Bestil gåsen, flæskestegen og alle andre lækkerier lokalt. Køb adventsgaven lokalt. Køb mandelgaven lokalt. Køb rosinæskerne og legetøjsbilerne til kalendergaven lokalt. Bestil og køb nytårsmenuen lokalt.

Hav et godt øje til specielt de små selvstændige butikker og virksomheder der ikke har en stor koncern og en veldrejet webhandel på bagsmækken. De små selvstændige lider i særdeleshed.

Og jeg kan garantere dig; alle butikker, caféer, restauranter og forretninger har mere end styr på corona-retningslinjerne, så du kan handle trygt og sikkert. Skulle du alligevel være lidt corona-nervøs eller have gode grunde til at holde dig på lang afstand, og derfor handler på nettet, så brug et ekstra kvarters tid på at starte hos de lokale butikkers og restauranters webshops. Der kan du nemlig også handle lokalt.

God lokal juleshopping. Køb nu rigeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Klumme

Revykongens villa

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Biografejer: 2021 bliver et kanonår

Byliv

Stor donation skal løse problemet på Anker Jørgensens Plads: Nu kan vi gøre en forskel

Annonce