Annonce
IDRÆTSLIV

Idrætsforening fejrer fødselsdag: Hjælper mennesker med særlige behov til et bedre liv

Fællesskab har stor betydning for KIFUs 245 medlemmer. Her ses ni af dem i deres rød-sorte klubtrøjer, der kendetegner foreningen. Foto: PR
KIFU har snart eksisteret i 30 år. Tirsdag 24. november fejrer foreningen sin fødselsdag. En forening, der til dagligt hjælper børn, unge og voksne udviklingshæmmede og andre med særlige behov til et lykkeligere liv gennem idræt.
Annonce

Ét samarbejde mellem hjemmevejledere i Københavns Kommune og en handicapidrætskonsulent skulle vise sig at være guld værd. Det resulterede i, at KIFU, Københavns Idrætsforening for Udviklingshæmmede, blev oprettet 24. november 1990. Tilbage i 1990'erne kæmpede de for, at den danske hovedstad skulle bringe idræt for handicappede på dagsordenen. Mulighederne skulle være nøjagtigt de samme som hos andre idrætsforeninger.

KIFUs åbning kom som en begejstring for flere mennesker. På daværende tidspunkt blev foreningen drevet af frivillige kræfter, men foreningens vækst, med et stigende medlemstal, gjorde det en nødvendighed at inddrage et sekretariat. På den idrætsfaglige baggrund kunne medlemmer vælge imellem syv idrætsgrene.


Tak for de første 30 år til alle vores medlemmer for at ville dyrke idræt hos os. Tak til alle vores frivillige – vi er så privilegerede, tak til bosteder, samarbejdspartnere og Københavns Kommune. Uden jer, intet KIFU.

Tanja Ritt Vestergaard, Idræts- og frivilligkoordinator hos KIFU


Annonce

Billedet tegner sig anderledes i dag

30 år senere er det en ny og forstærket version af KIFU, som medlemmerne møder ind til. Foreningen har i dag et lønnet sekretariat med to deltidsstillinger. Yderligere kan medlemmerne slå armene i vejret over 24 forskellige idrætter fordelt på 24 hold. Hertil er blandt andet fitness, e-sport og trampolin kommet på programmet i dag. Holdene henvender sig til alle - børn, unge og voksne, hvor medlemstallet stiger fra år til år.

I snart 30 år har KIFU sikret børn, unge og voksne udviklingshæmmede og andre med særlige behov en idrætsidentitet. På billedet ses et af foreningens 24 hold. Foto: PR
Annonce

Meget mere end en forening

I dag tjener KIFU 245 medlemmer med udviklingshandicap, hvor 50 frivillige trænere står til rådighed for at give dem den bedste idrætsoplevelse. De mange medlemmer og idrætshold styrker medlemmernes sociale samvær, hvilket er et bærende element for KIFU. Foreningen har sit eget rød-sorte klubtøj, som medlemmerne har på - også ved den traditionsrige idrætsdag med indmarch og faner. De mange begivenheder skal være medvirke til at skabe identitetsfølelsen hos medlemmerne, så de sideløbende med idrætten kan udvikle sig på et personligt plan.

KIFU afholder adskillige, sociale arrangementer såsom 'Store Idrætsdag' på Sankt Annæ Gymnasium, hvor der kan være op til 200 gæster tilstede. Foto: PR

- Tak for de første 30 år til alle vores medlemmer for at ville dyrke idræt hos os. Tak til alle vores frivillige – vi er så privilegerede, tak til bosteder, samarbejdspartnere og Københavns Kommune. Uden jer, intet KIFU, afslutter Tanja Ritt Vestergaard, Idræts- og frivilligkoordinator hos KIFU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Kønne signaler

Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Annonce