Annonce
Corona

Kørelærer: Ventetiden er allerede to til tre måneder, og den vil stige betydeligt

Shojaat Hussein er indehaver af Vanløse køreskole.
Annonce

- Det er en katastrofe, udtaler landsformand hos Dansk Kørelærer-Union, Bent Grue til Ritzau, og indehaver af Vanløse Køreskole, Shujaat Hussain, har det på samme måde.

- Jeg tænkte, det her der er virkelig nederen og virkelig skidt. Vi har allerede, på grund af corona, lange køreprøve-tider på to til tre måneder, fordi mandskabet hos de motorsagkyndige har været nedsat, udtaler han, da VanløseLIV spørger ham, hvad han tænkte, da han hørte, at Københavns Politi lukker midlertidigt ned for både teori- og køreprøverne, på grund af efter mistanke om coronasmitte. Torsdag 17. september drejede det sig om 127 prøver. Hvornår man forventer at starte op igen, vides endnu ikke.

Hvad er ventetiden normalt?

- Omkring fire uger, så det er virkelig en forringelse. Og den her pukkel kommer bare til at stige, forklarer Shujaat Hussain.

Hvad kommer det til at betyde for dine elever?

- Ventetiden på køre- eller teoripr vil stige fra de de to til tre måneder vil stige betydelig, og andre politikredse bliver også påvirket af det.

Hvordan det?

- Da der er flest der tager kørekort i København, har man på grund af corona spredt køreprøverne over flere politikredse. Jeg har haft køreprøver helt nede i Næstved. Og disse politikredse bliver selvfølge mere belastet af, at der nu lukkes ned i København, svarer Shujaat, der har haft Vanløse Køreskole i fire år.

Annonce

Ventetid på nyt kørekort vil stige

Vil det have andre konsekvenser?

- I og med at vi ikke kan give dem, der i gang med tage kørekort, deres teori- eller køreprøve, skal disse vedligeholde deres kørsel. Det betyder, at det bliver dyrere for dem, der i gang med at tage kørekort, og at dem der gerne vil starte, må vente endnu længere tid, da jeg ikke kan tage flere ind.

Før nedlukningen af køre- og teoriprøverne afviste jeg to til tre om ugen. Og det tal vil selvfølgelig nu stige betydeligt, siger Shujaat og fortæller antallet af køreskoleelever allerede er nedsat, da der skal være afstand mellem eleverne, når der er undervisning.

Ifølge Shujaat vil det også have konsekvenser for dem, der skal generhverve deres kørekort eller have rutinetimer, da de elever, der allerede er i gang, skal vedligeholde deres kørsel, og da ingen bliver færdige, så han kan af naturlige årsager ikke tage flere elever ind. Shujaat slår fast, at ventetiden på at starte med at tage kørekort derfor også stige.

- Og det vil kunne mærkes endnu mere i de omkringliggende politikredse, da vi jo skal af med puklen, forklarer Shujaat.

Hvad kommer det til at betyde for dig som kørelærer?

- Jeg kan ikke tage flere elever ind, så det ikke optimalt rent økonomisk for mig. Sådan har det ikke været siden afstands-restriktionerne startede i forbindelse pandemiens start, siger Shujaat Hussain afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Første kandidat melder sig efter Frank Jensens exit: Mette Reissmann vil være overborgmester

Klumme

I NV er jeg født...

Annonce