Annonce
Valby

Kampvalg i Aalholm Sogn: Aktivlisten vil styrke kirkens aktiviteter

Thomas Knudsen og Dorte Juel Viborg er to af kandidaterne på Aktivlisten, der stiller op til menighedsrådsvalget i Aalholm Sogn. Pressefoto
Der er udsigt til kampvalg om pladserne i menighedsrådet i det stidsramte Aalholm Sogn. Aktivlisten har meldt sig på banen med ti kandidater.
Annonce

Lige inden tidsfristen for at stille op til menighedsrådsvalget i Aalholm Kirke, meldte en ny kandidatliste sig på banen. Dermed er der lagt op til et kampvalg i sognet, der i de seneste uger har været genstand for en større tur i mediemøllen.

Aktivlisten hedder listen, der består af kandidater, som gennem mange år har haft deres gang i kirken. De vil videreudvikle og styrke de aktiviteter, kirken og det tilhørende menighedssamfund, som varetager en stor del af sognets frivillige arbejde, står for i dag.

En tvist mellem det siddende menighedsråd og præster fik tidligere på efteråret Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen til at anklage menighedsrådet for ’chikanøs adfærd’ og aflyse gudstjenesterne i kirken og flytte dem til nabokirker.

I første omgang kunne man ikke finde tilstrækkeligt med kandidater til det nye menighedsråd. I sidste uge kunne Valby Bladet imidlertid fortælle om en ny liste, der stiller op for at ’give kirken et nyt liv og give de to dygtige præster mulighed for at passe deres arbejde og gennemføre nogle af deres mange gode ideer’.

Annonce

Liv og mening

Og nu er Aktivlisten så klar til at tage kampen op. Thomas Knudsen er en af kandidaterne på listen. Han har i mange år været en del af kirkelivet i sognet.

- Jeg har set, hvordan livet i Aalholm Kirke, de frivillige i Genbrugsen og Aalholm Stuen giver liv og mening. Det vil jeg gerne være med til at videreføre, siger Thomas Knudsen.

- Vi skal styrke og arbejde videre med de aktiviteter, der er omkring Aalholm Kirke, og kirken skal være et sted, som er mere i forbindelse med lokalsamfundet, og hvor man mødes på kryds og tværs af køn, alder og social status, siger han.

Vi er vant til at deltage i sociale aktiviteter, og kender de tilbud, der er i dag. Vi kan frygte, at det sociale går tabt, hvis ikke Aktivlisten er til stede for at videreføre det


Vi er vant til at deltage i sociale aktiviteter, og kender de tilbud, der er i dag. Vi kan frygte, at det sociale går tabt, hvis ikke Aktivlisten er til stede for at videreføre det

Thomas Knudsen


Dorte Juel Viborg, der tidligere har siddet i menighedsrådet og også sidder i provstiudvalget i Valby-Vanløse Provsti, er en anden af kandidaterne på Aktivlisten, og hun bakker op:

- Der er mange, blandt de unge, der føler sig ensomme. Ældre mister venner, bekendte og ægtefæller. Her er kirkerummet et fantastisk sted, hvor man kan mødes, og det vil vi arbejde for at understøtte, siger hun.

Annonce

Socialt arbejde

Aktivlisten ønsker at bibeholde det sociale arbejde, der i en årrække har fundet sted omkring Aalholm Kirke.

- Vi er vant til at deltage i sociale aktiviteter, og kender de tilbud, der er i dag. Vi kan frygte, at det sociale går tabt, hvis ikke Aktivlisten er til stede for at videreføre det, siger Thomas Knudsen.

Den sidste valgrunde af Menighedsrådsvalget i Aalholm Sogn finder sted 17. november.

Annonce
Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokale børnehaver modtager frugtplantager

Indsamling

Valby samlede ind til dyrene

Annonce