Annonce
Klima

Kommunen i samarbejde med Meyers Madhus: Mindre madspild og mere klimavenlig mad i institutioner

Madspild er blandt andet et af de punkter, som Københavns Kommune vil fokusere på i den klimavenlige måltidsproduktion. Foto: Morten Pape/Ritzau Scanpix
Annonce

Køkkenmedarbejderne i Københavns Kommune opkvalificeres nu til at lave mere bæredygtig mad og forhindre madspild. I forvejen er knap 90 procent af maden i de 70.000 måltider, der hver dag tilberedes i kommunens køkkener, økologisk.

Som samarbejdspartner har Københavns Kommune valgt Løgismose Meyers A/S ved Meyers Madhus, der skal sikre en optimal rådgivning i klimavenlig mad og håndtering af madspild.

- I Københavns Kommune tager vi nu endnu et vigtigt skridt i den grønne omstilling og sætter ind med mere klimavenlig mad i vores institutioner. Med hjælp fra Meyers Madhus forener vi økologi, sundhed og velsmag med en mere klimavenlig måltidsproduktion. Alt sammen til glæde for de mange børn, ældre og udsatte, der hver dag spiser måltider, der er lavet af kommunen, pointerer Lars Weiss (S), overborgmester i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

Initiativet er en del af kommunens mad- og måltidsstrategi, hvori et af formålene lyder, at CO2-aftrykket fra fødevareindkøb skal reduceres med 25 procent i 2025.

Kontrakten med Løgismose Meyers A/S løber frem til 2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce