Annonce
Socialt

Kongespil: En livline at kunne mødes i Fælledparken

Socialborgmester Mai Nyegaard (th) spiller kongespil med Team Mod på Livet i Fælledparken. Foto: Mikkel Sander Rydzy/Københavns Kommune
Aktivitetscentret Team Mod på Livet har i coronatiden fundet ud af at mødes flere gange om ugen i Fælledparken. Det har skabt en ny form for fællesskab, og aktivitetscentret for psykisk sårbare vil fortsætte med at mødes udendørs.
Annonce

Den ene trækegle efter den anden ryger ned i Fælledparkens græs, og der lyder jubelråb fra den ene side.

Der spilles kongespil, og en borgmester er med i dagens anledning.

Det er Team Mod På Livet, som er et aktivitetstilbud for psykisk sårbare i Svendborggade, der er i Fælledparken. Her mødes brugere af stedet tre gange om ugen til kaffe og kongespil, udover at de også går i parken om fredagen.

Der er gjort en dyd ud af en trist situation, og Team Mod På Livet har fundet ud af, at de skal være mere uden for.

- Det har været en livline for mig, ellers havde jeg jo bare siddet derhjemme og gloet, siger Peter Bøgvad, der fortæller, at han lige havde fået tildelt førtidspension og skulle til at genopbygge sit liv. Derfor var han gennem kommunen blevet tilknyttet Team Mod på Livet.

Annonce

Nye venskaber

Da Danmark populært sagt lukkede ned fra 11. marts, lukkede kommunale aktivitetssteder også.

I begyndelsen mødtes Team Mod på Livets brugere og ansatte online.

- Så kunne vi stikke en finger i jorden, og det var meget populært, fortæller lederen Christina Færch.

I takt med at samfundet åbnede mere i løbet af foråret, mente hun, at det måtte være tid til at mødes igen på en forsvarlig måde. Og oven fra fik Christiane Færch lov til at samle maximalt 10 mennesker ad gangen udenfor.


Det har været en livline for mig, ellers havde jeg jo bare siddet derhjemme og gloet.

Peter Bøgvad


Og det har været en succes.

- Det greb om sig. Der begyndte at komme mennesker, som aldrig er kommet før, og der er opstået nye venskaber, siger hun.

Annonce

Ikke så højtideligt

Konceptet er enkelt. De mødes med campingskolen til kaffe og kongespil tre eftermiddage om ugen i Fælledparken.

- Det giver et godt socialt fællesskab med ligeværd, siger Brian Dahlberg, som nævner, at det ikke er hver gang, at han spiller kongespil.

- Vi spiller det nogen gange, alt efter hvem der er her, fortæller han.

- Ja, det er fis og ballade, vi tager det ikke så højtideligt, supplerer Peter Bøgvad. For dem er snakken mellem dem og det sociale samvær det vigtigste.

Coronaen har haft mange ulemper for socialt dårligt stillede og folk med psykiske vanskeligheder af den ene eller anden art, men Christina Færch understreger, at uden corona havde Team Mod på Livet ikke udviklet dette friluftsliv.

- Jeg kommer aldrig sige, at corona har været en god ting, men vi har udviklet ting på grund af det, vi ellers aldrig havde tænkt over, siger hun. Og fremover skal Team Mod på Livet mødes uden i større eller mindre omfang, corona eller ej.

Annonce

Et ligeværdigt rum

Christina Færch lægger vægt på, at Fælledparken er et anderledes sted at mødes end i en kommunal bygning.

- Det her er et ligeværdigt rum. Det tiltaler nogen, som ellers ikke ville komme. Her i Fælledparken er man sammen med andre borgere, som løber, går tur med hunden, er på familieudflugt eller ældre mennesker, der sætter sig på bænken. Det er et kommunalt tilbud, men ikke et kommunalt rum, som hun siger det.

Annonce

Fedt at se livsglæde

Socialborgmester Mia Nygaard (R) er med til kongespil i Fælledparken, den dag da Østerbro Avis er på besøg.

- Det er sjovere at spille kongespil, end jeg lige huskede det, siger hun og tilføjer om psykisk sårbare, som hun har at gøre med som borgmester:

- I forvejen ved vi, at der er mange der føler sig ensomme generelt, og når landet så lukker ned, bliver det forstærket. Oven i kommer uvisheden, hvor man ikke ved, hvad den næste restriktion bliver, siger hun og tilføjer om initiativet i Fælledparken:

- Det er en fantastisk ting at tænke kreativt i en Covid-19-tid, og det er fedt at se den livsglæde, som der er her.

Annonce
Annonce
112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Flere Kastrup-svømmere smittet med corona

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Annonce