Annonce
Debat

Lad os gribe de unge før det går galt

Finsensvej. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Læserbrev: Opråb til de lokale politikere.

Et skuddrama med døden til følge blandt teenagere på Frederiksbergs Finsensvej. Det bør seriøst få de lokale politikere til at se sig selv i øjne: Er der nogen initiativer, vi kan tage for at bløde op om den kultur, der også er en del af i vores bydel?


Politikkerne bør tage nogle initiativer for unge menneskers trivsel. Unge, hvis forældre måske ikke har den største økonomiske eller sociale kapital.

Nanna Ánike, Nis Lorenzens Vej 5


Selvom der er en god, bramfri stemning omkring Finsensvej, kan man oftest se, hvor meningsfuld livet leves ved at se, hvor mange dødsfald ved overdosis der er blandt de unge. Det er ikke så få.

Man kan se, om der er mange alkoholikere i området, ved at tælle antal kiosker. Det er ikke så få. Dette gælder også Frederiksberg!

Politikkerne bør tage nogle initiativer for unge menneskers trivsel. Unge, hvis forældre måske ikke har den største økonomiske eller sociale kapital.

At der kan komme nogle gratis, permanente fritidsaktiviteter i området, hvor unge kan samles om nogle meningsfulde og sjove færdigheder. Selvom det primært ville være unge, som umiddelbart ikke er på vej ud i kriminalitet, der nok ville dukke op til sådanne aktiviteter, vil det også have en effekt på de mere hårde unge som de også omgås mere eller mindre frivilligt.

Jeg håber unge med anden etnisk herkomst kan lave en projektopgave om deres herkomst. Det ville gavne dem for ikke at tage de stereotype ideer om deres kultur på sig. Der måske også kan give dansk kultur mere end en shawarma. Kultur er en virkelighed, men ikke en sandhed. Den bøjes, ændres, justeres, reflekteres hele tiden.

Man kan ikke slette folks herkomst, men vi kan forsøge at leve i balance med det i den verden vi lever i.

Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce