Annonce
Fodbold

Landstræner Hjulmand krydser sit Østerbro-spor

Landstræner Kasper Hjulmand og journalist og forfatter Morten Glinvad i Parken på det Østerbro, de begge kender så godt. Foto: Martin Bubandt
Annonce

Det kom som en stor overraskelse, da Kasper Hjulmand blev udpeget til dansk landstræner i sommeren 2019.

Her i efteråret 2020 er han gået i gang med sit arbejde omkring landsholdet, og søndag 15. november står han atter og dirigerer tropperne i Parken, når Island er på besøg.

Og han har tidligere haft hjemmebane få meter fra Parken. I årene 1996-98 spillede han 26 kampe for B.93 i 1. division som forsvarsspiller, inden han måtte stoppe karrieren som 26-årig grundet den ene skade i knæet efter den anden. I efteråret 1998 spillede B.93 i Superligaen, men Hjulmand nåede aldrig at optræde i den bedste række som spiller, til gengæld nåede han store højder i den trænergerning, han så i stedet kastede sig over.

Det kan man blandt andet læse om i bogen 'Kasper Hjulmand - Fodbolddrømmer' af Morten Glinvad, som har fulgt Kasper Hjulmand de seneste år. I bogen kan man også læse, at Hjulmand boede i såvel Århusgade og Nordre Frihavnsgade som ung.

Manden bag bogen, Morten Glinvad, er selv østerbroer og bor på Strandboulevarden. Han har siden 2004 dækket sport, primært fodbold, på seks forskellige kontinenter for en lang række aviser og tv-stationer.

I 'Kasper Hjulmand – Fodbolddrømmer' får vi historien om forløbet op til Kasper Hjulmands ansættelse som dansk landstræner i 2019. Og siden da har Morten Glinvad fulgt Hjulmand gennem det år, hvor han gemte sig væk fra offentligheden, mens han ventede på at tiltræde som landstræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce