Annonce
KøbenhavnLIV

Legendarisk jazzværtshus reddet: »Vi vil føre historien videre«

Annonce

Efter at det i oktober var fremme, at jazz-værtshuset Hvide Lam stod til lukke, har en ny ejer nu meldt sig på banen. Værtshuset på Kultorvet genåbner torsdag.

I mere end 200 år har værtshuset Hvide Lam været et velbesøgt vandhul på Kultorvet. Men i oktober så den legendariske bar ud til at måtte lukke, da selskabet bag blev sendt til tvangsopløsning.

Nu træder Nordens største bar-gruppe Rekom imidlertid til for at redde værtshuset, der genåbner allerede på torsdag 21. november kl. 11. De nye ejere bedyrer, at ‘man vil fortsætte stedet i den rette ånd’:

»Hvide Lam er en institution i Københavns kulturliv, og vi er meget beærede og glade for at kunne overtage beværtningen, som vi vil behandle med respekt for stedets ånd,« siger Adam Falbert, CEO i Rekom i en pressemeddelelse.

»Hvide Lam har ligget i hjertet af København siden englændernes bombardement i 1807, så vi vil selvfølgelig føre historien og traditionerne videre omend med bedre styr på økonomien - så københavnerne også kan få øl og jazz de næste 200 år,« siger han.

Annonce

Den gamle bestyrer fortsætter

En af de ansatte, som kan se frem til at genoptage sit arbejde på Hvide Lam, er stedets mangeårige bestyrer Mia Louise Søgaard Pedersen, der har arbejdet på stedet i mere end seks år under skiftende ejere:

»Jeg er virkelig glad for, at Hvide Lam er blevet reddet, og at Rekom træder ind som nye ejere. Rekom og jeg har været helt enige om at fortsætte stedet i den gamle ånd - så de ændringer, der kommer, vil kun være forbedringer af det eksisterende værtshus,« siger hun i en pressemeddelelse.

»Man ville aldrig kunne tage et sted som Hvide Lam og gøre det til noget helt nyt. Det er jo bare et historisk sted, og det bliver dejligt at kunne åbne dørene op igen og sige velkommen til både gamle og nye gæste,r« siger Mia Louise Søgaard Pedersen.

Ifølge Henrik Selchau Poulsen fra advokathuset Bruun & Hjejle har der været stor interesse for Hvide Lams fremtid fra både bekymrede københavnere og stamgæster - men også fra flere interesserede købere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Annonce