Annonce
KøbenhavnLIV

Lokal forfatter med synshandicap udgiver ny bog: Jeg har skrivekløe!

Thomas Vilhelm, forfatter, musiker og tidligere forlægger, er født med grøn og grå stær, men det forhindrer ham ikke i at skrive bøger på sin computer og i-phone. Til november er han aktuel med bogen "Kulturen i karantæne" på forlaget Lykkedal. Foto: Peter Bak
Forfatter og musiker Thomas Vilhelm er en flittig skribent med flere bøger om musik og film bag sig. Nu er hans skrivekløe blevet til en kulturel dagbog ”Kulturen i karantæne”, der er skrevet under corona-krisen.
Annonce

Thomas Vilhelm, Østerbro, er igen klar til at sende sine læsere en tur ind i kulturens verden fuld af musik, bøger og film.

I november udgiver han sin syvende bog på forlaget Lykkedal. Titlen på bogen er ”Kulturen i karantæne”. Den består af 78 essays, der fortæller om kulturelle personer, begivenheder og helt specielle udgivelser og opførelser, som de færreste kender til.

Bogen starter med en nekrolog over filmmagasinet Bogarts vært Ole Michelsen, som Thomas Vilhelm var en stor fan af. Den slutter med en historie om Beatles trommeslager Ringo Stars 80 års fødselsdag. Andre essays handler bl.a. om den svenske skuespiller Max von Sydow, den amerikansk guitarist Jimi Hendrix og den engelske skuespillerinde Julie Christie samt den danske instruktør Susanne Bier for blot at nævne nogle af de personligheder, som man kan læse om i Thomas Vilhelms nye bog.


Hvis nogen spørger, hvad jeg foretog mig i foråret under Corona-krisen, er mit svar i al sin enkelhed, at jeg skrev.

Thomas Vilhelm


- Hvis nogen spørger, hvad jeg foretog mig i foråret under Corona-krisen, er mit svar i al sin enkelthed, at jeg skrev, fortæller Thomas Vilhelm om baggrunden for ”Kulturen i Karantæne”. Han beskriver arbejdet med bogen som en Memery Lane tilbage til hans egen ungdom i 70’erne, hvor han har brugt kulturpersonlighedernes fødselsdage og jubilæer eller gravstene som inspiration til indholdet i bogen.

Annonce

Kunsten kan hjælpe os gennem krisen

Vilhelm, der er blind på højre øje og med stærkt nedsat syn på venstre, betegner resultatet som et litterært eksperiment, hvoraf mere end to tredjedele af indholdet blev nedfældet fra starten af marts til og med maj 2020 samt løbende delt via Facebook og flere onlinemedier, mens det så sortest ud, og de frihedsindskrænkende restriktioner føltes mest omfattende.

- På grund af mit synshandicap valgte jeg frivilligt at isolere mig en tand yderligere for at undgå situationer, der potentielt kunne bringe mit og andres helbred unødigt i fare. Jeg nød roen i min hybel på indre Østerbro i København til trods for den dystre baggrund. Den stod på nørdet fordybelse, eftertænksomhed og skrivekløe, siger Thomas Vilhelm.

Han håber, at bogen udover at være en god læseoplevelse også kan tjene som inspiration til den glæde, ro og styrke der kan findes i kunstens verden, når en pludselig Corona-krise nedlukker samfundet eller ved sygdom og andre kriser som de færreste undgår i løbet af et livsforløb.

Thomas Vilhelm er opvokset i Aabenraa og har lært at leve med sit handicap. Han er 55 år og født med grøn og grå stær. Det betyder, at han er næsten blind. Han er musiker, uddannet på Blindeinstituttet og Musikkonservatoriet, forfatter og tidligere forlægger på eget forlag Vilhelm.

Bogen ”Kulturen i karantæne” udkommer 5. november på forlaget Lykkedal. Udgivelsen sker både som fysisk bog, lydbog og e-bog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Et gymnasieliv med mundbind

KøbenhavnLIV

Børns Vilkår: Når børnechecken fjernes, peger det direkte tilbage på Københavns Kommune

Debat

Brug kulturlivet - også under corona

Valby

Minister fordømmer flugtbilist efter femårig piges død: - Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd

Annonce