Annonce
KøbenhavnLIV

Månedens Østerbrobutik: De bringer naturen ind i byen

Eti Noari og Abdi Sharif har drevet Paradis Blomsten i Nordre Frihavnsgade i 17 år. Foto: Jacob Crawfurd / Byrd
Igennem 17 år har Paridis Blomsten ligget i Nordre Frihavnsgade. Indehaverne elsker blomster og det grønne, men det også hårdt arbejde for parret bag forretningen, som tillader sig at holde lange ferier.
Annonce

Høj service og passion for blomster. Sådan lyder nogle af de rosende ord, som læsere af Østerbro Avis giver til Paradis Blomsten i Nordre Frihavnsgade, der gør, at de nu er kåret til den fjerde Månedens Østerbrobutik i første halvår af 2020.

Normalt plejer Danske Bank Østerbro og Østerbro Avis at uddele blomster købt hos Paradis Blomsten til månedens vinder. Det kunne vi af gode grunde ikke i denne omgang, i stedet fik de en æske chokolade.

Indehaverne Eti Noari og Abdi Sharif har haft butikken siden 2003, og inden da havde de haft en blomsterforretning på Borups Allé på Frederiksberg i fem år.

Dermed har de haft blomsterforretning i mere end 20 år. Oprindelig stammer de to lokale blomsterhandlere fra Iran og kom til Danmark som flygtninge i slutningen af firserne. Og inden de slog sig ned i hovedstaden, boede de i provinsen.

Annonce

Gartner og landsbrugstekniker

De gik på dansk sprogskole og uddannede sig efterfølgende begge to. Eti Noari blev faglært gartner, og Abdi Shafif blev landbrugstekniker.

De søgte arbejde, men fik ikke noget, og de besluttede sig derfor for at blive selvstændige.

- Så åbnede vi et pizzeria, fortæller Abdi Shafi. Det var dog ikke lige dem, og i stedet fandt de på det med blomsterne.


Vi elsker virkelig meget naturen, det er smukt med det grønne. Vi har haft kolonihave i Kolding, da vi boede der

Eti Noari


- Det var jo min branche, og jeg tog uddannelsen, fordi det interesserer mig, konstaterer Eto Noari, som nævner, at blomster og det grønne, er noget, som de virkelig sætter pris på.

- Vi elsker virkelig meget naturen, det er smukt med det grønne. Vi har haft kolonihave i Kolding, da vi boede der, fortæller hun. Dermed er det ikke en tilfældighed, at paradis er nævnt i sammenhæng med blomster.

Nu er parret østerbroere. Udover de har forretning i Nordre Frihavnsgade, bor de i Æbeløgade tæt ved Hans Knudsens Plads.

Annonce

En tid som lysekronekonge

Passionen er noget, som kræver hårdt arbejde, og på et tidspunkt, inden de åbnede i Nordre Frihavnsgade, skiftede de branche en overgang.

I stedet solgte de en periode lysekroner.

- Du blev kaldt lysekronekonge, siger Eto Noari  med et smil til sin mand.

- Men det kunne ikke betale sig, folk køber ikke lysekroner hver dag, så det blev blomster igen, lyder det fra Abdi Shafi.

De fik dog et par store kunder, blandt andet det legendariske underholdningssted Forum, fortæller de, og lysekroner er stadig en hobby ved siden af blomsterne.

Med tiden har Eto Noari og Abdi Shari lært at geare ned og ikke arbejde lige så hårdt som tidligere og sørge for at puste ud ind i mellem.

- Tidligere stod vi op klokken 3 alle dage på en uge, nu er det kun tre gange om ugen, og om vinteren kun to gange, fortæller Abdi Shari.

Annonce

Kunderne kommer tilbage

Parret har også tilladt sig selv at holde længere ferier. Tidligere frygtede de at miste kunder, hvis de holdt butikken lukket et par uger, men det har ikke været tilfældet.

- Vi tillader os at holde ferie, og kunderne kommer tilbage, er deres erfaring nu.

Da coronaen lagde Danmark og store dele af Østerbros forretningsliv ned i marts, var de netop kommet hjem fra en ferie. Dermed holdt de lukket en periode, de ikke havde regnet med. Da de åbnede igen i slutningen af april, oplevede de stor opbakning fra østerbroerne.

- Kunderne væltede ind efter åbningen. Omsætningen var større end inden coronaen. Salget er gået meget bedre, fortæller de.

Månedens Østerbrobutik

På grund af coronatiden blev forårets kåringer af Månedens Østerbrobutik udsat. Vi har derfor kåret fire butikker som månedens butik for foråret 2020 i juni. De fire er: Odin Fisk, Spaghetti Martelli, Juno The Bakery og Paris Blomsten.

Der kåres i alt syv Månedens Østerbrobutik i 2020. De tre sidste findes til efteråret.

Forretningerne som er kåret til Månedens Østerbrobutik er indstillet af borgerne på Østerbro Avis’ Facebookside: Østerbroliv på baggrund af blandt andet service, kundepleje, udsmykning og kvalitet. På baggrund af indstillingerne udvælger Danske Bank og Østerbro Avis månedens butik.

Alle Månedens Østerbrobutikker deltager i konkurrencen om at blive Årets Østerbrobutik, hvor præmien udover æren og diplomet er 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Annonce