Annonce
Navne

En personlighed stopper efter 40 år

Gorm Skat Petersen. Foto. Privat
Annonce

- Gorm er en af de primære årsager til, at Adventskirken er dén kirke, som den er i dag. Alle, der har haft deres gang her, genkender de mange ”fingeraftryk”, som Gorm har afsat gennem de mange år, både på bygninger, lokaler og det rige og mangfoldige menighedsliv, der har sit udspring fra netop denne kirke, udtaler sognepræst Erik Meier Andersen om formanden for menighedsrådet, Gorm Skat Petersen, der stopper efter 40 år i menighedsrådet i Adventskirken. Erik fortsætter.


Gorm har som menighedsrådsformand været fortaler for at forny gudstjenesten ved for eksempel at benytte nye salmer eller læse fra de nyeste oversættelser.

Sognepræst Erik Meier Andersen


- Gorm har altid bakket op om de mange tiltag, som vi præster foreslog, og især når det gjaldt tiltag for børn, unge og familier, eller når det var mere utraditionelt, som rytmiske gudstjenester, ungdomsklub, kulturnatsarrangementer, kunstudstillinger, tema- og trosaftner med kendte personligheder, alternativ konfirmandundervisning, hvor de unge selv har indflydelse på deres tilvalgte moduler.

Erik fortæller, at Gorm som menighedsrådsformand været fortaler for at forny gudstjenesten ved for eksempel at benytte nye salmer eller læse fra de nyeste oversættelser.

- Han har også en økonomisk og meget aktivitetsskabende tilgang til, hvordan kirkens penge skal bruges, og han har aldrig gået på kompromis for, hvad der er kirkens egentlige formål: at være kirke og levende sten, siger Erik Meier Andersen afsluttende.

Der er afskedsreception, søndag 22.11.2020 efter gudstjenesten klokken 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Klumme

Revykongens villa

Annonce