Annonce
KøbenhavnLIV

»Min mor var først rigtig bange, da jeg sagde, at jeg overvejede at flytte til Nordvest«

Laura Loop har flyttet 21 gange i sit 29-årige liv. Nu har hun endelig fundet hjem i Nordvest. - Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

29-årige Laura Loop har efter 21 flytninger endelig fundet et sted, hun kan kalde hjem de næste mange år. Adressen hedder Tagensvej, og her er alt dét, den eventyrlystne coach, numerolog og yogalærer ønsker sig. Måske lige med undtagelse af en god cocktailbar.

Annonce

Da Laura Loop flyttede ind i den to-værelses lejlighed på Tagensvej for to år siden, var det hendes flytning nummer 21. Hun havde brug for et sted, hun ikke skulle flytte fra igen de næste mange år, og selvom 2400 Nordvest føltes enormt langt væk fra alt, hun kendte, var det klart at foretrække frem for den seneste adresse i Nørregade, hvor støjen fra henholdsvis natklubben Arch, den irske pub og stripklubben nedenunder blev for meget for hende.

På Tagensvej var der faktisk stille. Kun lyden fra 6A trængte ind i Lauras stue, som dengang også udgjorde hendes soveværelse, da hun til at starte med delte lejligheden med en veninde. Et af plusserne ved lejligheden var netop, at den både var delevenlig og billig, og på trods af tømmermænd fra fødselsdagsfejringen dagen før, og den daværende ejers gulv-til-loft-reol, kunne Laura straks se mulighederne i boligen.

»Min mor var først rigtig bange, da jeg sagde, at jeg overvejede at flytte til Nordvest, for hun tænkte, at det jo var dér, banderne holder til. Men hun faldt helt til ro, da hun var med ude at se lejligheden og tale med den ældre dame, der boede her. Så syntes min mor pludselig, at det var en meget dejlig lejlighed,« siger Laura med et smil.

Annonce

Hjælper stive fodboldben

I dag dufter lejligheden af vanilje og valnød fra duftlyset på spisebordet. Væggen bag bordet har Laura for nyligt malet i en lækker mokkafarvet nuance, der står godt til de lilla tulipaner i vasen. I en kurv i hjørnet af stuen ligger en sammenrullet yogamåtte og andet yogaudstyr. Laura er uddannet yogalærer i Indien og underviser blandt andet et superligahold som supplement til arbejdet i hendes private virksomhed, hvor hun tilbyder holistisk coaching og numerologi. Egentligt er hun uddannet etnolog, men under sit speciale valgte hun at tage den ni måneder lange uddannelse som numerolog, og det er dét, hun brænder for i dag.

»Mange etnologi-jobs er meget administrative, og det er ikke noget for mig. Som det er nu, har jeg ikke to ens hverdage, og jeg behøver ikke at stille vækkeuret. Jeg har meget frihed, og det betyder rigtig meget for mig,« siger Laura.

Annonce

Frihed er lig med at rejse

Frihed er for Laura ensbetydende med altid at have booket en flybillet. Hun er meget eventyrlysten og lader bedst op, når hun befinder sig alene i en storby, hun ikke har været i før.

»De sidste 20 måneder er det lykkedes mig at rejse et sted hen hver måned. Nogle gange har det bare været til Stockholm, hvor min mor bor, men det betyder ikke så meget. Jeg får kriller, hvis jeg ikke har en flybillet, der ligger og venter, og så spiser jeg gerne havregryn i to uger, hvis det betyder, at jeg kan rejse en weekend til Amsterdam,« siger Laura og griner.

Med to forældre, der begge bor i udlandet, er det måske ikke så mærkeligt, at Laura ofte mærker udlængslen. For nogle år siden løb hendes mor ved et tilfælde ind i sin svenske ekskæreste, som hun var kæreste med i 80’erne, og de fandt hurtigt ud af, at de skulle genoptage forholdet, blev gift og flyttede til Stockholm.

»Jeg tænker, at Hollywood ringer lige om lidt for at få historien,« griner Laura.

Lauras far flyttede til Sydfrankrig med sin ukrainske kone for seks år siden. Hun har dog ofte besøg af faren, som kommer til Danmark en uge om måneden.

»Så overnatter han på sofaen, laver et godt måltid mad, og så spiller vi canasta og vender verdenssituationen. Inden han flyttede til Sydfrankrig, boede han på Nykøbing Falster, så jeg ser ham faktisk oftere nu, end jeg gjorde dengang,« siger Laura.

I første omgang var lejligheden på Tagensvej et praktisk køb, da den opfyldte mange af hendes behov og samtidig var til at betale. Laura har brugt de seneste to år på at lære området at kende, og hun er nu helt overbevist om, at hendes plan om at købe en lejlighed med det mål ikke at skulle flytte de næste mange år er blevet indfriet.

Annonce

Natur og gin og tonic i kirken

Hun elsker området, og at det byder på alt fra dejlige løberuter ved Utterslev Mose og på Bispebjerg Kirkegård til god kaffe, som hun nyder på Kaffedepartementet, Fovl eller Storm B, hvor hun ofte sidder og arbejder.

»Og Grundtvigskirken har så mange fede aftenarrangementer, som Gin & Tonic-aften, hvor der er forskellige oplæg. Det eneste, jeg kan komme i tanker om, at der mangler her, hvis man skal pin pointe noget, er nogle cocktailbarer. Men det gør mig ikke noget at tage til Nørrebro for at mødes med mine venner,« siger Laura og tilføjer med et grin:

»Til gengæld har vi lige fået en ny butik med bland selv-slik. Det er jeg både glad for og ked af. Når fyren nede i butikken ser mig, siger han ’du har da tabt dig, ikke?’. Han er SÅ god til mersalg!«

I vores nye serie ‘Vi er Nordvest’ portrætterer vi hver uge Københavns måske mest sammensatte bydel gennem de mennesker, der bor der. Hver uge interviewer vi en Nordvest-borger om vejen til Nordvest og livet i 2400. Skriv til journalist Julie Stougaard på js@minby.dk, hvis du vil dele din historie med os.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Her er Amagers største frisørsalon

KøbenhavnLIV

Seks maratoner på seks dage

Annonce