Annonce
Byliv

Mindre musik og sikker badning: Nye regler for Københavns Havn er trådt i kraft

Det nye havnereglement for Københavns Havn skaber både flere muligheder og begrænsninger. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Et nyt havnereglement, der definerer regler og muligheder for Københavns Havn, er trådt i kraft. Det nye reglement liberaliserer livet i havnen, men forsøger også at holde sikkerheden i top.

Selvom det blot er fem år siden, at havnereglementet sidst blev opdateret, er der sket en markant udvikling med henblik på interessen for havnen og brugen heraf. Ændringerne i reglementet er blandt andet foretaget ud fra dialog med havnens aktører.

Det nye havnereglement imødekommer blandt andet den voksende interesse for lystfiskeri, hvorfor det fremover bliver muligt at fiske med stang i hele havnen året rundt med undtagelse af Inderhavnen i sommerperioden fra 1. maj til 30. september. Det bliver også muligt at udøve Stand Up Paddling (SUP) i hele havnen.

Dog skærpes reglerne på andre områder. Det nye reglement skal blandt andet sikre nattero for de mennesker, der bor langs havnen, og derfor er det fremover kun tilladt at afspille forstærket musik på vandet i dagtimerne fra klokken 7-22. Der vil ligeledes være skærpede regler for badning, da det ikke er alle steder i havnen, der er rent nok til en dukkert.

Læs det fulde havnereglement på byoghavn.dk.

_

Annonce
Annonce
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Annonce