Annonce
Børneliv

Mor arrangerer demonstration før møde i Børne- og Ungdomsudvalget

Regitze Bryld har arrangeret en demonstration på Rådhuspladsen onsdag 7. oktober kl 16.15 til 17 for at gøre Børne- og Ungdomsudvalget opmærksomme på, at der er mange forældre der mener, at udvalget bør se på KK-privat Dagpleje igen i stedet for at udfase ordningen. Foto: Malene Nelting Jepsen.
Annonce

I 30 år har det været muligt at få tilskud fra Københavns kommune til at passe egne børn. Nu vil forvaltningen fjerne muligheden d. 1. november. Men politikerne skal ikke have lov til at liste ordningen ud af bagdøren, udtaler Regitze Bryld der er mor til en dreng og utilfreds med at Børne- og Ungdomsforvaltningen er kommet med en indstilling der har til hensigt at udfase KK-privat dagpleje ordningen per 1. november.

Derfor har Regitze nu arrangeret en demonstration. I invitationen skriver hun:

- Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns kommune skal onsdag d. 7. oktober tage stilling til, om ordningen der i dag giver mulighed for at få et tilskud for at passe egne (og evt. et andet) barn. Ordningen har fungeret i 30 år - og nu vil forvaltningen skippe tilbuddet på under en måned. Vel at mærke uden at erstatte det med for eksempel en ordning som den der er på Frederiksberg.

Kom med og vis politikerne, at vi ønsker et reelt alternativ til dagplejer og institutioner her i kommunen. OBS - pga corona må vi kun samles 50, så dukker der flere op end dette, må vi lave to grupper (og selvfølgelig generelt holde god afstand mellem hinanden)

Demonstrationen finder sted på Rådhuspladsen fra 16.15 til 17

KøbenhavnLIV følger sagen.

Sagen kort.

Onsdag 7. oktober tager den 30-årige pasningsordning KK-privat dagpleje i Københavns Kommune måske sin sidste vejrtrækning. Grunden er, at 'der ikke er hjemmel til ordningen i den nuværende dagtilbudslov,' da ordningen ’KK-privat dagpleje’ ikke kan opfattes som et obligatorisk læringstilbud, og da mange ofte også passer et andet barn, hvilket betyder at ordningen ikke lever op til Dagplejelovens kapitel 16 om pasning af eget barn, da det udelukkende er muligt at modtage tilskud til pasning af egne børn - men ikke andres børn.

Derfor skal det tages til efterretning på Børne- og Ungdomsudvalgsmødet onsdag 7. oktober, om ordningen udfases, således at der ikke bliver 'behandlet nye ansøgninger til ordningen, som er indsendt efter den 1. november 2020', som der står i indstillingen fra Børne- og Ungdomsforvaltningen til Børne- og Ungdomsudvalget.

Hvad er KK-privat dagpleje?

’KK-privat dagpleje’ adskiller sig på flere måder fra den private dagpleje, der har hjemmel i lovgivningen, men som ikke anvendes i København. Privat dagpleje med hjemmel i dagtilbudsloven §21 stk. 3 indebærer bl.a. krav om pædagogiske lærerplaner og optagelse efter venteliste, hvilket ’KK-privat-dagpleje’ ikke lever op til.

Som privat dagplejer efter dagtilbudslovens §21, stk. 3 kan det heller ikke opstilles som betingelse, at man passer sit eget barn for at blive godkendt som dagplejer. Det er dog i orden, at eget/egne børn indgår i det antal børn der passes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ved siden af: Meyers åbner forsamlingshus

JUL

Hjemløse juletræer er klar til salg

Sport

B93 skal spille pokaldrama i Nordsjælland

Klumme

Ikke mere Fucking

Debat

Samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger

Annonce