Annonce
Politisk set

Mulig konkurrent stiller ikke op: Vejen er banet for Lars Weiss som overborgmester indtil næste valg

Lars Weiss (S), Amager Erhvervspris 2018
Annonce

Alt tyder på, at den midlertidige overborgmester Lars Weiss (S) i næste uge vælges som permanent overborgmester frem til nytårsaften 2021.

Da Frank Jensen (S) trådte tilbage i mandags, tiltrådte Lars Weiss automatisk som 1. næstformand i borgerrepræsentationen posten som overborgmester, men var i tvivl om, hvorvidt han ville stille op til posten på rådhuset ugen efter.

Men det har han fastslået, at han gør.

»Det gør jeg, fordi jeg har fået en lang række opfordringer til at gøre det. Så følger der også et ansvar med. Når så mange har sagt, at det skal jeg gøre, så er man forpligtet til det,« udtalte han til Politiken torsdag.

Der har været spænding om, hvorvidt Socialdemokratiets politiske ordfører på rådhuset, Jonas Bjørn Jensen også ville være interesseret i posten. Men det er han ikke, meddeler han på sin Facebookprofil.

Han fortæller ellers, at han har fået opfordringer:

- Jeg har selvfølgelig også af samme grund givet det en tanke, men jeg stiller ikke op, og det vil jeg gerne melde ud, fordi jeg oplever, at mange fortsat spørger til det. Jeg har de sidste dage haft nogle rigtige gode og tillidsfulde snakke med Lars Weiss. Jeg er helt tryg ved, at han nu kan blive overborgmester. Han har min fulde opbakning, skriver Jonas Bjørn Jensen og fortsætter_

- Lars har i vores samtaler bedt mig om fortsat at være helt tæt på i ledelsen i hverdagen på Rådhuset. Den gensidige tillid er jeg selvfølgelig glad for, og det vil jeg fortsat gerne, så det har jeg meddelt mit parti.

Valgperioden udløber 31. december 2021, og der er kommunalvalg 16. november næste år, og her spekuleres der på, at Socialdemokratiet vil finde en ny kandidat udefra, akkurat som partiet har gjort med de to seneste overborgmestre: Ritt Bjerregaard og Frank Jensen.

Der skal vælges en overborgmester på borgerrepræsentationens møde 29. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce