Annonce
Affald

Kommunen om mundbinds-affald: Der er rigeligt med skraldespande

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen benytter borgerne i København generelt de ekstra opsatte affaldskurvene, når de skal af med deres mundbind. Foto: Børge Petersen, Facebook 28. august 2020
Annonce

Efter kravet om mundbind trådte i kraft 22. august 2020, har mange Københavnere klaget over, at der flød mundbind overalt.

KøbenhavnLIV har talt med Teknik- og Miljøforvaltningens 'afdeling for renhold. De udtaler:

- Vi har ikke oplevet en stigning i henkastede mundbind, siden vi satte ekstra affaldskurve op i uge 34-35, svarer Teknik- og Miljøforvaltningen, og de fortsætter:

- Det er vores oplevelse, at borgerne i København generelt benytter affaldskurvene, og at de ekstra kurve og ekstra tømninger i det store hele har afhjulpet problemet med de henkastede mundbind, hvor der var udfordringer med dette. Vi vurderer derfor, at kapaciteten er tilstrækkelig på nuværende tidspunkt.

  • Der er sat ekstra affaldskurve op, som tømmes en ekstra gang i døgnet på følgende trafikknudepunkter: Nørreport station, Hovedbanegården, Vesterport station, Kgs. Nytorv Metro, Østerport station, Islands Brygge metro, Christianshavn metro, Gl Strand metro, Enghave Plads metro, Trianglen metro, Vibenshus metro, Nordhavn metro, Nuuks Plads metro.
  • På disse stationer/trafikknudepunkter er der indført en ekstra tømning i døgnet af de eksisterende affaldskurve: Islands Brygge, Sydhavn, Ingerslevsgade, Skydebanen, Blågårds Plads, Rantzausgade, Jagtvej, Skaterbanen, Sjællandsgade, Birkegade, Trianglen, Nordhavnen, Marmormolen, Gothersgade, Inderhavnen.

Hvis der er et sted hvor du synmes der mangler en skraldespand eller der skal tømmes flere gange, skal du ifølge Københavns Kommune bruge appen 'Gi et Praj' eller gp direkte ind på Københavns Kommunes hjemmeside: https://givetpraj.kk.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Seneste nyt om corona: Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt

Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce