Annonce
KøbenhavnLIV

Nabo til Halmtorvet gentager kritik af politiets kørsel

Politi
Beboer gentager nu sin kritik af politiets kørsel omkring Halmtorvet, hvor han oplever, at politibiler kører mod ensretningen af rundkørslen. Politiet forklarer, at færdselsreglerne kan afviges, hvis det skyldes akutte og hastende sager.
Annonce

Ifølge Jens Poulsen, der fra sin lejlighed ser ud over rundkørslen på Halmtorvet, er der den seneste tid begyndt en 'uskik' om at køre den forkerte vej i rundkørslen.

- Da Vesterbro Bladet tidligere på året skrev om unødvendig udrykningskørsel hjalp det voldsomt. Der bliver ikke længere kørt med udrykning imod ensretningen, men jeg oplever, at der den seneste tid er opstået en anden uskik, siger han og fortsætter:

- På et par dage i lejligheden oplevede jeg tre gange politiet køre den gale vej i rundkørslen med udrykning. Igen lørdag aften (27. juni. red) kørte en politibil ned ad Kvægtorvsgade i omend meget høj fart og modsat færdslen ned langs Teatret.

Annonce

Gentager kritik

Han har tidligere kritiseret politiets brug af udrykning og kørsel mod ensretningen, hvortil Københavns Politi svarede, at de tager reglerne omkring udrykningskørsel meget alvorligt og at man som nabo til Station City må forvente en vis udrykningsmængde.


Da Vesterbro Bladet tidligere på året skrev om unødvendig udrykningskørsel hjalp det voldsomt. Der bliver ikke længere kørt med udrykning imod ensretningen, men jeg oplever, at der den seneste tid er opstået en anden uskik

Jens Poulsen, nabo til Halmtorvet


Jens Poulsen fastholder imidlertid kritikken og understreger, at det for cyklister og gående, og ikke mindst turister, der er uvant med trafikken, kan være farligt at biler kører den forkerte vej i rundkørslerne.

- Jeg har det stadig sådan, at det gør man ikke, når man som Politiet skal være forbillede. Jeg mener ikke, at der findes en lovbestemmelse om, at man kan køre modsatrettet i rundkørslerne, siger han.

Annonce

Politi: Det kan være afgørende

Hos Københavns Politi har man ikke kendskab til, at det skulle være et udbredt fænomen og politiet skriver i en mail til Vesterbro Bladet:

- Politipatruljer skal naturligvis følge færdselslovgivningen som alle andre under almindelig patruljekørsel. I få tilfælde kan det dog være nødvendigt at afvige fra at følge færdselsreglerne, hvis patruljen vurderer, at den sparede tid er afgørende, for eksempel i forbindelse med akutte og hastende opgaver.


Politipatruljer skal naturligvis følge færdselslovgivningen som alle andre under almindelig patruljekørsel. I få tilfælde kan det dog være nødvendigt at afvige fra at følge færdselsreglerne, hvis patruljen vurderer, at den sparede tid er afgørende, for eksempel i forbindelse med akutte og hastende opgaver.

Københavns Politi i mail til Vesterbro Bladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Indre By

Cykler I til skole?

Annonce