Annonce
KONFLIKT

Nabostrid på Egmondvej efter klager over vanrøgt af heste

Naboer og ridepiger har klaget gentagne gange over forholdene på ejendommen, der blandt andet har hestefold og en del campingvogne. Foto: Jan Jeppesen.
Gennem flere år er der blevet klaget over vanrøgt af heste på en ejendom ved Kongelunden. Tårnby Kommune og Hestens Værn bekræfter, at ridepiger og naboer har klaget gentagne gange over forholdene og anmeldt sagerne til politiet. Desuden har en langvarig nabostrid resulteret i anklager og trusler.

Vi er på Egmondvej i Kongelunden. Grunden og ejendommen ejes af Tove Æbeløe. Hun ejer også de heste, der ses på grunden. Her kan piger få lov til at ride på hestene. På grunden er også en del campingvogne. Her bor såkaldte husvilde. Mod betaling. Og flere steder er der placeret containere, hestefold og henslængt ragelse.

Denne kolde og fugtige oktoberdag er luften er tyk med anklager og trusler. Og med historier om skud med slangebøsse, vold, æreskrænkelser og myndighedernes manglende indgriben.

Det har den været i mange år. Men nok er nok. For de tre personer, Amager Bladet møder ude foran ejendommen.

Annonce

De er alle forfærdet over forholdene på Tove Æbeløes ejendom. De har klaget til myndighederne over, at der foregår vanrøgt at hestene. Og de har klaget over, at ragelse bliver henslængt uden for ejendommen til gene og fare for forbipasserende. En af personerne viser billeder af heste, der enten er udmagret eller bløder. Og en anden viser på sin mobiltelefon et dødt får, der har ligget i dagevis inde på grunden.

Anmeldt i 2014

Det er ikke første gang, at der er klager over vanrøgt af dyr.

I 2014 skriver en pige i medlemsbladet Nyt Hesteliv, at 'derude i Dragør ved Kongelunden går vanrøgtede dyr rundt i meget kummerlige forhold'. Hun anmelder sagen til politiet fredag 28. februar 2014. Den 6. marts bliver dyreholdet gennemgået af politiet og fødevareregionen. To måneder senere er ponyerne blevet behandlet for lus, nogle er sendt på græs på Vestsjælland, mens andre er flyttet rundt.

Amager Bladet har kendskab til andre sager, hvor Tove Æbeløe er meldt til Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Roskilde Dyrepoliti og Hestens Værn.

Hestens Værn oplyser, at organisationen flere gange har været ude for at besigtige forholdene, men altid bliver nægtet adgang til ejendommen. I flere tilfælde har Hestens Værn overgivet sagerne til politiet, da organisationen ikke har lovhjemmel til at betræde privat grund.

Tårnby Kommune har også modtaget klager over vanrøgt af heste, kummerlige forhold på grunden og henslængt affald uden for matriklen. Kommunen skriver i en mail til Amager Bladet, at den ikke må oplyse om sager, der er overdraget til politiet. Derfor er der grænser for, hvor meget kommunen kan fortælle i forhold til klagesager og tilsynssager. Kommunen kan dog beslutte om sagerne skal resultere i en politianmeldelse. Og det er sket i flere tilfælde.


De mennesker, der er ude efter mig, de melder mig til Dyreværnet og Embedsdyrlægen. Men Embedsdyrlægen kommer her i hvert fald fire gange om året, og umiddelbart er der ikke noget om det, de mennesker siger.


Annonce

Skræmmer kunderne væk

Amager Bladet vil naturligvis gerne tale med Tove Æbeløe for at høre hendes version af de mange anklager og sager om vanrøgt samt om kritikken af forholdene på grunden.

Med Tove Æbeløes tilladelse får vi adgang til ejendommen. På en overdækket terrasse sidder Tove Æbeløe og drikker kaffe sammen med et par andre kvinder.

Amager Bladets udsendte konfronterer Tove Æbeløe for anklagerne om vanrøgt af heste, døde dyr og henslængt affald.

- Hvis du tror på, hvad han siger (naboen, red.), så er det løgn. Han står herude hver eneste dag og prøver at skræmme kunderne væk fra mig. Og de mennesker, der er ude efter mig, de melder mig til Dyreværnet og Embedsdyrlægen. Men Embedsdyrlægen kommer her i hvert fald fire gange om året, og umiddelbart er der ikke noget om det, de mennesker siger.

Og du synes selv, at hestene har gode forhold?

- Forholdene er nu engang som de er, når man skal bruge penge på alt muligt andet. Og kommunen miljøafdeling har været forbi og godkendt min måde at håndtere affald på, ligesom de bad mig om at smide hestegødningen på jorden. Min gødning er sådan, at der bliver smidt træpiller oven på jorden, så det kan pløjes ned i jorden.

Naboen melder dig for diverse forhold. Hvad siger du til?

- Situationen er kun højspændt, fordi jeg bliver anmeldt det ene og andet. Det er naboen, der render rundt og smadrer mine ting. Og går jeg ud på vejen så har han ulovlig overvågning fra sit hus, så han kan se mig, og så kommer han ud og jagter mig.

Men hvad siger du til klagerne over, at størrelsen på dine hestefold er for små?

- Det passer ikke. Jeg overholder reglerne. Det gør jeg. Kredsdyrlægen har endda rendt rundt og målt op i regnvejr og med gummistøvler. De er jo også trætte af, at jeg bliver anmeldt hele tiden. For hver eneste gang skal de herud og tjekke samtlige mine dyr. Jeg har jo 14 heste, så det er mange, fortæller Tove Æbeløe, og afslører, at en god ven på vejen agerer bodyguard for hende.

Annonce

Anmodning om tilhold

Den omtalte nabo fik 17. december afslag på et tilhold mod Tove Æbeløe.

Anklagemyndigheden ved Rigspolitiet afviste anmodningen med henvisning til modstridende forklaringer i sagen. Tove Æbeløe afviser bl.a. naboens påstand om, at hun skulle have kørt med en gravko efter ham. Endvidere skriver naboen, at Tove Æbelø har opfordret gæsterne på rideskolen til at tage billeder af ham, hvis han kom for tæt på. Tove Æbelø har forklaret, at hun har bedt gæsterne om at dokumentere, hvis naboen henvendte sig uønsket.

En kilde oplyser til Amager Bladet, at der pt. er en efterforskning i gang, hvor Tove Æbleøe har anmeldt naboen for forsøg på vold mod en kunde på rideskolen.

Endelig har Tove Æbeløe fået afslag på et tilhold mod naboen.

Anklagemyndigheden oplyser, at Tove Æbeløe og naboen deltog i et konfliktråd i 2012, og anser derfor de gensidige anklager for at være udtryk for en langvarig nabokonflikt.

Amager Bladet har skrevet flere historier om sagen. De kan læses på www.amarliv.dk

_

Tove Æbeløe

1. januar 1990-1. juni 2002: Kiosk v/Tove Æbeløe, Kongelundsvej 249, 2770 Kastrup. Primært arbejdsområde: Tobaksforretninger.

1. januar 1990-1. marts 2007: Rulle Mulle v/Tove Æbeløe, Egmondvej 4, 2791 Dragør. Primært arbejdsområde: Enkeltmandsvirksomhed.

1. maj 2003-1. marts 2007: Rulle Mulle v/Tove Æbeløe, Egmondvej 4, 2791 Dragør. Primært arbejdsområde: Vognmandsvirksomhed. Sekundært: Almindelig rengøring. Udlejning af varer til personligt brug og til brug i husholdninger.

6. april 2016-7. oktober 2020: Dansk Overskudslager c/o Tove Æbeløe, Egmondvej 2-4, 2791 Dragør. Primært arbejdsområde: Forening. Aktiveringskode: 6. april 2016-16. januar 2017: Arbejdsformidlingskontorer.

Om Dansk Overskudslager (DOL): Vi er en social-økonomisk virksomhed, der beskæftiger os med at hjælpe borgere videre i deres tilværelser; målet er at blive leverandør under kommunen således, at vi kan modtage Kontanthjælpsmodtagere, flygtninge og andre marginaliserede borgere, der har brug for aktivering eller praktik. Hele konceptet for DOL er, at hjælpe mennesker videre, der ellers ville være afskåret fra arbejde, og måske endda socialt liv; at give disse mennesker ro, virke og tid til, i samarbejde med lederen og de andre brugere på stedet, at komme så meget på fode, at de, til sidst, kan stå nok på egne ben til at løfte vægten af deres liv; at blive selvforsørgende 'rigtige' mennesker. Tove Æbeløe.

Ejendommen set fra Kongelundsvej. Ved Amager Bladets besøg i oktober var der bl.a. smidt hestegødning uden for matriklen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Alarm112

Christianit undgår opholdsforbud i dom for hashsalg

Annonce
Annonce
Indland

Finanslov hjælper Den Blå Planet til overlevelse

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Landsret dømmer mand med papkrus - ok med menneskerettigheder

Alarm112

Christianit kan få fire års forbud mod ophold på Christiania

Alarm112

Skudoffer i vandpibecafé færdedes i miljø omkring bander

KøbenhavnLIV

Nørrebro bibliotek: Et efterår i magiens tegn

Alarm112

Efter skyderi på vandpibecafé: Mand fortsat i kritisk tilstand

Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Alarm112

Ung mand ramt af skud på vandpibecafé i København

Alarm112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Samfund

Lidt ligesom at date: Fra ensom til lykkelig kvinde med nye veninder

Alarm112

Hundeejer sigtet efter hundeangreb på fem gymnasielever

Byudvikling

Fra to til seks timers parkeringsforbud på Buskager: Folk er begyndt at parkere på Damstien

Alarm112

Tre personer er blevet ramt af skud under skyderi

Krimi

Seks mænd anholdt for at smugle mindst 1000 kilo hash

Alarm112

To personer fængsles i sag om skuddrab på ung mand på Nørrebro

Krimi

TikTok-manden fængslet - sigtes for to voldtægter

Alarm112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Debat

Handicapkonventionen skal være lige så vigtig som de 17 verdensmål

Indland

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

Alarm112

Seks anholdt efter demonstration der spærrede broer i København

Debat

Kriminelle indvandrere skal mødes af lovens hårde hånd

Annonce