Annonce
KøbenhavnLIV

Natalie Madueño: Vesterbro har farvet mig

Natalie Madueño er aktuel i en af de mest sete egenproduktioner Netflix har lavet: 'The Rain'. Hun er født, opvokset og bosat på Vesterbro og elsker bydelen, som hun mener minder om en landsby. - Foto: René Mølskov

Skuespil. Natalie Madueño, der blev kendt fra DRs Bedrag, er nu aktuel i Netflix-serien 'The Rain'. Hun opdagede skuespillet allerede som barn på Vesterbro, hvor hun har boet - næsten - hele sit liv.

Annonce

TTTekst/Foto: René Mølskov

Vesterbroer: Natalie Madueño havde aldrig forestillet sig, at hun skulle lave film og tv-serier. Men allerede mens hun gik på Teaterskolen blev hun castet til rollen som ’ Claudia Moreno’ i DRs store søndagssatsning ’Bedrag’. Med et trylleslag og mere end en million ugentlige seere, blev den nu 31-årige vesterbroer kendt i den brede danske befolkning.

LÆS ARTIKLEN I AVISEN HER:

»Det var en enorm omvæltning, at jeg ikke kunne gå på gaden og være helt anonym. Men samtidig er folk enormt afslappede omkring det, og danskerne er jo så cool med det at genkende nogen på gaden. Det er også fordi København er så lille, så man hele tiden ser en man kender fra et eller andet,« siger hun.

Det var slet ikke en rejse, jeg havde tænkt, jeg skulle ud på. Men det er en rejse, som jeg er vildt taknemelig for
Natalie Madueño - Skuespiller

At Natalie Madueño skulle indspille den ene film efter den anden og være på rollelisten i både store DR-dramaer og nu en af de store egenproduktioner på Netflix, havde hun slet ikke drømt om, da hun i 2010 begyndte på Statens Teaterskole.

»Jeg havde ikke på nogen måde forestillet mig, jeg skulle lave så meget film og tv. Jeg havde ikke engang overvejet, om det var noget, jeg var god til. Men så blev jeg kaldt til casting, da jeg lige var begyndt på mit fjerde år,« siger hun og fortsætter:

»At lave en DR-serie er naturligvis noget af det største, man kan forestille sig, når man kommer ind på teaterskolen. Så jeg troede ikke, det ville ske. Men fire måneder senere havde jeg bundet mig til to års optagelser med DR. Jeg havde intet begreb om, hvad det betød. Jeg var lykkelig, men helt blank på, hvad der skulle ske.«

Hun var dog samtidig enormt bevidst om, at hun umuligt kunne få en bedre kickstart på karrieren som skuespiller end eksponeringen for op mod 1,2 millioner ugentlige seere på Danmarks Radio.

»Jeg var vildt taknemmelig over at få så mange kilometer i benene fra start af. Og jeg er virkelig glad for, at jeg kom til at spille sammen med skuespillere som Nikolai, Waage Sandø og alle de andre erfarne kræfter, der er med. Det var slet ikke en rejse, jeg havde tænkt, jeg skulle ud på. Men det er en rejse, som jeg er vildt taknemelig for,« siger hun.

Annonce

Netflix-aktuel vesterbroer

Hun har spillet med i otte film og flere danske serier, der foruden Bedrag tæller ’Kriger’ og ’Den som dræber’.

Nu er hun aktuel i anden sæson af ’The Rain’, der er en af Netflix’ store egenproduktioner eller ’Originals’, som de kalder det. For Natalie Madueño var det en særlig oplevelse at komme ind i anden sæson på en serie, der allerede var godt i gang.

»Jeg var ret nervøs for, hvordan det ville være at komme ind i en sammentømret gruppe, der har arbejdet tæt sammen i et år. Men det viste sig heldigvis at være enormt nemt,« siger hun.

Inden hun begyndte med optagelserne til Netflix-serien havde hun lige indspillet ’Den der dræber’, hvor hun igen spillede sammen med meget erfarne skuespillere.

»Jeg havde Peter Mygind ved min side i Den der dræber, og han er har jo lavet sindsygt mange film og serier. Jeg har været meget heldig at lave så meget med erfarne skuespillere, men på The Rain er det pludselig mig og Mikkel (Boe Følsgaard, red.), der har mest erfaring. Og det har været rigtig sjovt at være en del af et hold, hvor alle er mellem 18 og 35 år. Det giver en hel anden dynamik og har været en gave på en helt anden måde,« siger hun.

Annonce

Når man sover i en måned

Siden hun under sin uddannelse blev castet til DRs ’Bedrag’ har hun haft overordentlig meget at se til. Som skuespiller er man sjældent på jobjagt - det er i stedet jobbene der finder en. Og så må man tage dem eller lade dem gå til en anden. Det betyder nogle gange, at de forskellige job lægger sig oven i hinanden.

»Når man laver serier i et halvt år, så kan man godt være træt bagefter. Men jeg er bare så glad for at have arbejde, og så må jeg sove i weekenden eller på mine fridage. Så kan jeg til gengæld godt ligge en helt dag i sengen eller på sofaen og bare lade op.«

Andre gange må opladningen vente endnu længere tid. Og så tager den måske også det længere.

»Sidste vinter, hvor jeg både lavede en krigsfilm og en serie, var jeg helt vildt træt bagefter. Så da vi var færdige med ’Den som dræber’, havde jeg en måned, hvor jeg var helt smadret. Jeg blev syg, og jeg kunne sove 14 timer i døgnet. Der betalte min krop prisen et halvt år efter. Men jeg elsker mit arbejde, og jeg har det sådan, at hvis man siger ja til tingene, så må man gøre det. Og hvis jeg er træt en dag, går det jo kun ud over mig selv eller et afsnit i serien. Jeg redder jo ikke liv eller underviser børn. Jeg leger på mit arbejde.«

Annonce

Vesterbro er min landsby

I november 1987 kom hun til verden, og lige siden har Vesterbro været hjem. Med undtagelse af et par år, hvor hun rundede Østerbro og Nørrebro.

»Jeg følte mig aldrig hjemme på samme måde, som her på Vesterbro. Så jeg forstår virkelig godt alle dem, der flytter til København fra Jylland for at studere, som på et eller andet tidspunkt flytter hjem igen. Jeg forstår den følelse af hjem. For jeg har det samme med Vesterbro,« siger hun.

Hendes opvækst på Vesterbro var præget af et stærkt sammenhold og lokalmiljø.

»Jeg har været rigtig glad for at vokse op på Vesterbro. Det har betydet virkelig meget for mig, og jeg føler, at jeg er vokset op i et lille lokalmiljø. Det sted, man vokser op, det farver en. Vesterbro har farvet mig på alle mulige måder.«

Hun oplevede et Vesterbro med stort fællesskab og med plads til alle. Mangfoldighed var ikke bare et buzz-ord og skolegangen på først Oehlenschlægersgades Skole og senere Enghave Plads Skole var god.

Annonce

Giv os frirummene tilbage

»Vesterbro var enormt mangfoldigt på en måde, hvor det på samme tid var mere blandet og meget mindre. Der var et eller andet, der bare var anderledes. Og det er klart, at byen ændrer sig. Men som mennesker håber jeg, at vi kan finde lidt mere sammen igen, når Vesterbro bliver ryddet for alt metro-byggeriet,« siger hun.

For netop metrobyggeriet har ifølge Natalie Madueño stjålet lidt af det frirum, som giver fællesskaber.

»Jeg føler, at Vesterbro og København har været svær at mærke, mens metrobyggeriet har stået på. Når byggeriet har fyldt hele Sønder Boulevard, Enghave Plads, Carlsberg og nu også Enghaveparken, så har det virkelig været svært at mærke byrummet. Fordi de fristeder, vi har, er blevet taget.«

Anden sæson på The Rain kan nu ses på Netflix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Seneste nyt om corona: Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt

Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce